Νέα
  • ΓΔ: 1381.07 +1.13%
  • Τζίρος: 104,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβολιασμός - Θεμιστοκλέους: Αυτόματη ακύρωση της δεύτερης δόσης για όσους έχουν νοσήσει

Εμβόλιο / Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Διευκρινίσεις για τους πολίτες που έχουν νοσήσει από κορονοϊό και τον εμβολιασμό τους έδωσε το Σάββατο ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Οπως εξήγησε ο ίδιος, το δεύτερο ραντεβού θα ακυρωθεί αυτόματα από το σύστημα για όλους την ερχόμενη Τρίτη και πρόσθεσε πως έξι μήνες μετά την ημερομηνία νόσησης ο κάθε πολίτης θα λάβει sms που θα του υπενθυμίζει να κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό.

Αναφερόμενος στην πορεία των εμβολιασμών, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, τόνισε πως σχεδόν 2.000.000 πολίτες τον έχουν ολοκληρώσει, ενώ περίπου 5.400.000 δόσεις όλων των εμβολίων έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί στη χώρα μας συνολικά.

Ερωτώμενος για το πότε θα έχει επιτευχθεί ο στόχος του 50% εμβολιασμένων στη χώρα απάντησε ότι αναμένεται εντός του καλοκαιριού, εξηγώντας ότι οι ρυθμοί εμβολιασμού καθορίζονται από δύο παράγοντες, τις παραδόσεις των εμβολίων και τη συμμετοχή των πολιτών σε κάθε ηλικιακή ομάδα, η οποία ανοίγει έτσι ώστε να εμβολιαστεί.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ