Νέα
  • ΓΔ: 1015.48 +1.13%
  • Τζίρος: 73,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΔΕΔΥ: Μετάθεση της 24ωρης απεργίας για τις 10 Ιουνίου

Πηγή: Eurokinissi

Την αντίθεσή τους στο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, εκφράζουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Τα δύο Σωματεία ενώνουν τις φωνές τους και προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις την ίδια ημέρα, δηλαδή στις 10 Ιουνίου

Αρχικά η ΑΔΕΔΥ είχε ανακοινώσει 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 3 Ιουνίου, ωστόσο αποφάσισε τη μετάθεσή της για την επόμενη, Πέμπτη 10 Ιουνίου, την ημέρα δηλαδή που θα έχει και η ΓΣΕΕ.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ  αναφέρει: 

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., υλοποιώντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 19ης Μαΐου για κοινή ημερομηνία Γενικής Απεργίας, τόσο στο Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό Τομέα, ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, αποφάσισε να μεταθέσει την ημερομηνία της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για τις 10 Ιουνίου, μετά την απόφαση της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, που, επίσης, αποφάσισαν 24ωρη  απεργία για τις 10 Ιουνίου».

Σημειώνεται ότι και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας αποφάσισε την μετάθεση της 24ωρης απεργίας που είχε προγραμματίσει, με τις κινητοποιήσεις να δρομολογούνται τελικά για την Πέμπτη 10 Ιουνίου. Το ΕΚΑ αναφέρει χαρακτηριστικά πως:

Μεταξύ άλλων, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας αναφέρει: «Στηρίζουμε όλες τις κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια και άλλες δράσεις που στόχο έχουν την απόσυρση του νομοσχεδίου. Καλούμε τα συνδικάτα της Αθήνας, με τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις που αυτά κρίνουν αναγκαία, να στείλουν ηχηρό μήνυμα όλες τις επόμενες ημέρες, αλλά κυρίως την ημέρα της Απεργίας, ότι τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται. Αυτό το νομοσχέδιο δε διορθώνεται, αποσύρεται».

«Απεργούμε και διαδηλώνουμε ενάντια:

- Στην κατάργηση του 8ώρου

- Στις ατομικές συμβάσεις εργασίας

- Στο άνοιγμα των Κυριακών σε επιπλέον κλάδους

- Στην ουσιαστική κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

- Στην προσπάθεια περαιτέρω αποδυνάμωσης της απεργίας - Στην ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων

- Στην ουσιαστική κατάργηση του ν. 1264 και στην επίθεση στα συνδικάτα».

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το διοικητικό συμβούλιο του ΕΚΑ θα συνεδριάσει άμεσα, μετά την απεργία, για την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων, όπως αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ