Νέα
  • ΓΔ: 1423.55 +0.42%
  • Τζίρος: 74,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Κικίλιας: Στα δύο σπάει ο εμβολιασμός της ηλικιακής ομάδας 18-29 ετών

Πηγή: Eurokinissi

Σε δύο φάσεις θα γίνει εμβολιασμός στην ηλικιακή ομάδα των 18 έως 29 ετών, όπως είπε απόψε ο Βασίλης Κικίλιας, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση, στο υπουργείο Υγείας, για την πορεία της πανδημίας και εξήγησε ότι την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις. Οι άνω των 18 θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους σε δύο ηλικιακές κατηγορίες. Η μια ομάδα θα αφορά τους 25 έως 29 ετών και η άλλη τους 18 έως 24 ετών.

Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι «είναι εντυπωσιακός ο ρυθμός που κινούμαστε στον εμβολιασμό» και έκανε για μία ακόμη φορά έκκληση σε όλους τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Ερωτηθείς σχετικά με νέες μελέτες που βλέπουν το φως και αφορούν την ασφάλεια των εμβολίων, τόνισε ότι μέχρι στιγμής η επιστημονική κοινότητα, σε μικρό χρόνο, κατάφερε να παράξει πιστοποιημένο και αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, μιλώντας για μια ακόμη φορά για τις ευεργετικές ιδιότητες του εμβολιασμού. 

Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την μελέτη που αφορά το Ισραήλ και την πιθανή συσχέτιση ορισμένων περιστατικών μυοκαρδίτιδας σε νεαρούς άντρες, μετά από εμβολιασμό με το εμβόλιο της Pfizer, είπε ότι η χώρα αυτή έχει ήδη ξεκινήσει εμβολιασμό στις ηλικίες 12 έως 15 ετών με το εμβόλιο αυτό, διευκρινίζοντας ότι τα νέα στοιχεία δεν αλλάζουν το πρόγραμμα εμβολιασμού με το συγκεκριμένο εμβόλιο στην Ελλάδα.

Μιλώντας για το πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» και τους εμβολιασμούς στα νησιά, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι πριν από την έναρξη του, κατά μέσο όρο είχε εμβολιαστεί με μια δόση το 22% των πολιτών, ενώ σήμερα έχουν κάνει την πρώτη δόση το 40% των πολιτών. Όπως εξήγησε, το 13% των πολιτών στα νησιά είχαν εμβολιαστεί πλήρως πριν την επιχείρηση, ενώ τώρα και μετά την εφαρμογή της, το ποσοστό αυτό έχει φτάσει το 27%. Μάλιστα ανέφερε, ότι στη Λευκάδα, την Θάσο, την Πάρο, την Μύκονο και την Σαλαμίνα, ο αριθμός των ραντεβού και απορρόφησης των εμβολίων είναι εξαιρετικά ικανοποιητικός, φτάνοντας το 100%.

Μιλώντας για το σύνολο της χώρας, είπε ότι το 35,5% των πολιτών έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση και το 20,3% έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και με τις δύο δόσεις.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι σταθερά πλέον γίνονται στη χώρα μας πάνω από 100.000 εμβολιασμοί ημερησίως, ενώ αναφερόμενος στα επιδημιολογικά στοιχεία, τόνισε ότι «σε όλες τις περιφέρειες της χώρας παρατηρείται μείωση των κρουσμάτων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι επιδημία έχει τελειώσει».

Oπως ανέφερε, ο δείκτης θετικότητας παραμένει κάτω από 4 και ήταν 3,4 την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ τα ενεργά κρούσματα, σύμφωνα με τα στοιχεία από την Πολιτική Προστασία, είναι σήμερα 14.371 σε όλη τη χώρα.

Ο επταήμερος μέσος όρος νέων κρουσμάτων παραμένει για δεύτερη εβδομάδα κάτω από τις 2.000, αλλά αυξάνεται ο αριθμός των νέων μολύνσεων στους νεότερους, καθώς πλέον η διάμεση ηλικία των όσων μολύνονται είναι κάτω από τα 37 έτη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ