Νέα
  • ΓΔ: 1440.8 -0.55%
  • Τζίρος: 91,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός - Ψαλτοπούλου: Οσα γνωρίζουμε για τη νέα μετάλλαξη στην Κρήτη

Τα νέα κρούσματα του ιού
Πηγή: Intime

Για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, την πορεία του κορονοϊού στη χώρα και το νέο στέλεχος της μετάλλαξης του ιού που εντοπίστηκε στην Κρήτη μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, τονίζοντας πως σε όλες τις χώρες εμφανίζονται μικρές ή μεγαλύτερες μεταλλάξεις.

«Δυστυχώς προγραμματισμός με τον κορονοϊό δεν μπορεί να γίνει. Υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία. Πρέπει να δούμε την μεγάλη επιδημιολογική εικόνα. Ο ιός είναι ενεργός ανάμεσά μας», είπε χαρακτηριστικά. 

Σε ό,τι αφορά την μετάλλαξη που εντοπίστηκε στην Κρήτη, η κ. Ψαλτοπούλου τόνισε πως «χρειάζεται έλεγχος από τις αρμόδιες Επιτροπές για το κατά πόσο είναι αποτελεσματικά τα εμβόλια. Αυτό είναι κάτι που δεν το γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή. Επομένως θέλει μία εγρήγορση και μία παρακολούθηση τόσο των νέων κρουσμάτων, για να εξακριβωθεί η μεταδοτικότητα της νέας μετάλλαξης αλλά και των νοσηλευομένων ώστε να διαπιστωθεί αν προκαλεί βαρύτερη νόσηση».

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ