Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρση lockdown: Τι θα γίνει με απαγόρευση κυκλοφορίας, μουσική στην εστίαση και γάμους

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Η αντίστροφη μέτρηση για την άρση των περιοριστικών μέτρων του lockdown έχει ήδη ξεκινήσει, με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας να είναι καλύτερη και το πρόγραμμα των εμβολιασμών να κινείται εντός του χρονοδιαγράμματος. Από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων να κάνει το επόμενο βήμα και να αποφασίσει την άρση κάποιων περιορισμών.


Αναφορικά με τη μουσική στην εστίαση και την απαγόρευση της κυκλοφορίας η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Open και την εκπομπή «τώρα…ό,τι συμβαίνει», τόνισε πως την ερχόμενη Παρασκευή, 11 Ιουνίου, αναμένονται ανακοινώσεις κατά την τακτική ενημέρωση των συντακτών για την επιδημιολογική κατάσταση της νόσου Covid-19 στη χώρα.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, κομβική ημερομηνία είναι η 11η Ιουνίου, οπότε αναμένονται οι ανακοινώσεις για την περαιτέρω διεύρυνση του ωραρίου μετακίνησης των πολιτών.

Επίσης, στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθεί και το θέμα επαναφοράς της μουσικής στην εστίαση. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως είναι πιθανόν να γίνει μαζί με την άρση του μέτρου για την απαγόρευση κυκλοφορίας. Υπενθυμίζεται πως η εστίαση άνοιξε τη Δευτέρα του Πάσχα με πολύ αυστηρά μέτρα και χωρίς μουσική.

Τέλος, στις αρχές του επόμενου μήνα αναμένεται να αποφασιστεί η διεύρυνση του ορίου των καλεσμένων στις δεξιώσεις και να επιτραπούν έως 200 άτομα σε δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων, αντί για 100 άτομα που επιτρέπονται σήμερα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ