Νέα
  • ΓΔ: 897.88 +0.30%
  • Τζίρος: 27,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Self test: Ποιοι δικαιούνται να λάβουν αύριο 3 τεστ από τα φαρμακεία

self test
Πηγή: Eurokinissi

Από αύριο Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021, μπορούν να παραλάβουν με επίδειξη του ΑΜΚΑ τους, τρία self tests από τα φαρμακεία οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας από 7 έως 13 Ιουνίου 2021, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να προμηθεύονται από τα φαρμακεία τρία δωρεάν self test, ένα για την εβδομάδα 7 έως 14 Ιουνίου, ένα για την εβδομάδα 15 έως 22 Ιουνίου κι ένα για την εβδομάδα 23 έως 30 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι το self test διενεργείται υποχρεωτικά μία φορά την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση στο χώρο εργασίας κι έχει ισχύ για μία εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του.

Κατ' εξαίρεση, για την εβδομάδα από 7 έως 13 Ιουνίου 2021 δεν ισχύει η υποχρέωση διενέργειας του self test έως και 24 ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο εργαζόμενος παρέχει την εργασία του με φυσική παρουσία. Οι εργαζόμενοι μπορούν να υποβάλλονται και να δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test οποιαδήποτε ημέρα έως και 13 Ιουνίου 2021.

Ωστόσο, από 14 έως 30 Ιουνίου ισχύει η υποχρέωση διενέργειας αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου έως και 24 ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που οι εργαζόμενοι παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία.

Self test για εργαζομένους στο δημόσιο

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα από αύριο, Δευτέρα 7 έως και την Παρασκευή 12 Ιουνίου θα είναι σε θέση να προμηθευτούν από τα φαρμακεία τρία νέα self test. Οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι αφορούν στις εβδομάδες 7-12 Ιουνίου, 14-21 Ιουνίου και 21-27 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι του Δημοσίου τομέα δεν είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν το αποτέλεσμα στην ειδική ψηφιακή πλατφόρμα του υπουργείου Υγείας https://self-testing.gov.gr/, εφόσον δεν παρέχουν τις υπηρεσίες τους με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας τους και δεν τηλεργάζονται.

Πώς δηλώνεται το αποτέλεσμα

Εφόσον κάποιος υποβληθεί σε self test, δηλώνει το αποτέλεσμα του στο self-testing.gov.gr. Στην ίδια πλατφόρμα, μπορεί να δει τις δημόσιες δομές τις οποίες μπορεί να επισκεφθεί, προκειμένου να υποβληθεί σε νέο τεστ. Αυτό μπορεί να γίνει οπουδήποτε το επιθυμεί, ιδιωτικά ή δημόσια, εντός των επόμενων 24 ωρών.

Δήλωση αποτελέσματος self test για δημόσιους υπαλλήλους

Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα δηλώνουν το αποτέλεσμα του τεστ στον ιστότοπο https://self-testing.gov.gr/: Δήλωση αποτελέσματος self test για εργαζομένους δημοσίου τομέα, από όπου και μπορούν να εκτυπώσουν το αποτέλεσμα.

Δήλωση αποτελέσματος self test για εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα

Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα δηλώνουν το αποτέλεσμα στον ίδιο ιστότοπο https://self-testing.gov.gr/: Δήλωση αποτελέσματος self test για εργαζομένους, από όπου και μπορούν να εκδώσουν το αποτέλεσμα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ