Νέα
  • ΓΔ: 1456.05 +0.57%
  • Τζίρος: 7,47 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε απεργιακό κλοιό αύριο η χώρα - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Μετρό / Πηγή: Intime
Μετρό / Πηγή: Intime

Μετ' εμποδίων θα μετακινηθεί αύριο, Πέμπτη 10 Ιουνίου, το επιβατικό κοινό λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ και ΠΑΜΕ εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο εργασιακό νομοσχέδιο. Ταλαιπωρία περιμένει και τους οδηγούς εξαιτίας του μποτιλιαρίσματος που αναμένεται στους κεντρικούς δρόμους.

Συγκεκριμένα, χειρόφρενο θα τραβήξουν αύριο για 24 ώρες μετρό, ηλεκτρικός, τραμ και τρόλεϊ, ενώ τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα κυκλοφορούν την Πέμπτη από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ., δηλαδή οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας στην αρχή και στη λήξη της βάρδιας.

Τα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα μείνουν ακινητοποιημένα αύριο, ενώ θα τροποποιηθούν τα δρομολόγια της προηγούμενης και της επόμενης ημέρας.

Δεμένα για 24 ώρες θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια εξαιτίας της απεργίας της ΠΝΟ. Η απεργία θα ξεκινήσει στις 00:01 και θα διαρκέσει έως τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας. Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν και οι λιμενεργάτες.

Στην κινητοποίηση της 10ης Ιουνίου θα λάβουν μέρος το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Λόγω της απεργίας της ΑΔΕΔΥ θα υπολειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες, εφορίες, πολεοδομίες, δήμοι, νομαρχίες, υπουργεία.

Την ημέρα της απεργίας θα σιγήσουν και τα ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά) στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημοτικά Ραδιόφωνα, Γραφεία Τύπου) από τις 05:30 π.μ. της Πέμπτης 10 Ιουνίου έως τις 05:30 π.μ. της Παρασκευής 11 Ιουνίου λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο το οποίο, όπως σημειώνει, ουσιαστικά θεσμοθετεί «νέα ήθη» επί τα χείρω στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, τις υπερωρίες, τις απολύσεις και τις απεργίες.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Παράλληλα, χωριστές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματιστεί για αύριο Πέμπτη. ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος με σύνθημα «Με εξαθλιωμένους εργαζόμενους, ανάπτυξη δε γίνεται». 

Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 10 π.μ. στα Προπύλαια με κεντρικό σύνθημα «Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα». Όπως σημειώνει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του, «η κυβέρνηση  χτυπάει την καρδιά των εργατικών δικαιωμάτων, διαλύει το 8ωρο, ξεμοναχιάζει τους εργαζόμενους απέναντι στα δόντια της εργοδοσίας, χτυπάει τη συνδικαλιστική δράση, τα σωματεία, το δικαίωμα στην απεργία! Δεν αφήνει τίποτα ανέγγιχτο».

Το συνδικάτο της ΣΤΑΣΥ ζητά την απόσυρση του εργασιακού νομοσχεδίου τονίζοντας: «Είναι ξεκάθαρο ότι το νομοσχέδιο αυτό επιχειρεί να δώσει ένα νέο συντριπτικό χτύπημα στα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα, που όλα τα τελευταία χρόνια της κρίσης βρίσκονται στο στόχαστρο των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας».

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν, επίσης, στη Θεσσαλονίκη (έξω από το Εργατικό Κέντρο), στο Ηράκλειο Κρήτης, στη Λάρισα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ