Νέα
  • ΓΔ: 1424.12 +0.46%
  • Τζίρος: 29,15 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Self test: Εξετάζεται το ενδεχόμενο να διατίθενται και από τα σούπερ μάρκετ

self test
Self Test / Πηγή: Eurokinissi

Τη δωρεάν διάθεση των self test και από τα σούπερ μάρκετ αναμένεται να ανακοινώσει προσεχώς η κυβέρνηση, μετά την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου να παύσει τη δωρεάν διάθεση τους από τα φαρμακεία στις 19 Ιουνίου.

Από την αρχή της υποχρεωτικής διενέργειας αυτοδιαγνωστικών ελέγχων, οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ είχαν ενημερωθεί για ένα τέτοιο ενδεχόμενο και έχουν δώσει στο αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης λίστα με τα καταστήματα –κυρίως κεντρικά και μεγάλα- όπου θα μπορεί να γίνεται η διάθεση τους.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ ανέφερε πως για τα self tests θα διανέμονται και από άλλα κανάλια πέραν των φαρμακείων και ότι οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες ή ενδεχομένως αύριο Πέμπτη.

Σε ό,τι αφορά τα προσωπικά δεδομένα -σήμερα για τη διάθεση δωρεάν self test πρέπει να συμπληρώνεται το ΑΜΚΑ του εργαζόμενου από τον φαρμακοποιό-, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ, ότι δεν τίθεται θέμα αφού ο ίδιος ο πολίτης θα επιλέγει εάν θέλει να δώσει τον ΑΜΚΑ του ή όχι. Ο ίδιος υποστήριξε πως η διανομή μπορεί να γίνεται και από τα σούπερ μάρκετ, ενώ εξετάζονται και άλλα εναλλακτικά κανάλια. Επίσης αδιευκρίνιστο παραμένει αν θα επιτραπεί και η πώληση self tests και από άλλα κανάλια όπως είναι τα σούπερ μάρκετ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ