Νέα
  • ΓΔ: 1447.82 +1.89%
  • Τζίρος: 148,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρση lockdown: Πράσινο για επέκταση ωραρίου, μουσική - Το νέο όριο στους γάμους

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Η αντίστροφη μέτρηση για την άρση των περιοριστικών μέτρων του lockdown έχει ήδη ξεκινήσει, με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας να είναι καλύτερη και το πρόγραμμα των εμβολιασμών να κινείται εντός του χρονοδιαγράμματος. 

Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων έκανε το πρώτο βήμα και εισηγήθηκε την άρση κάποιων περιορισμών από το Σάββατο 12 Ιουνίου. Αναφορικά με την περαιτέρω διεύρυνση του ωραρίου μετακίνησης των πολιτών και το θέμα της επαναφοράς της μουσικής στην εστίαση, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, αποφασίστηκε η παράταση στο ωράριο κυκλοφορίας, μέχρι τη 01:30, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο επαναφοράς της μουσικής στην εστίαση. Παράλληλα, οι καθηγητές προσανατολίζονται στη διεύρυνση του ορίου των καλεσμένων στις δεξιώσεις και να επιτραπούν έως 300 άτομα, από 100 που επιτρέπονται σήμερα, σε γάμους, βαφτίσεις κ.λπ.

Επίσης, εξετάζεται, από την 1η Ιουλίου, να καταργηθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας και το άνοιγμα των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης.

Αμέσως μετά από τη συνεδρίαση των καθηγητών, αναμένονται το απόγευμα οι σχετικές ανακοινώσεις από τον αρμόδιο υπουργό Υγείας και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ.κ. Βασίλη Κικίλια και Νίκο Χαρδαλία, κατά την ενημέρωση των συντακτών για την επιδημιολογική κατάσταση της νόσου Covid-19 στη χώρα.

Υπενθυμίζεται πως η εστίαση άνοιξε τη Δευτέρα του Πάσχα με πολύ αυστηρά μέτρα και χωρίς μουσική. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η επαναφορά της μουσικής θα έρθει μαζί με την παράταση των ωραρίου κυκλοφορίας.

 Σύμφωνα με τις εισηγήσεις θα ανοίξουν τα φροντιστήρια, ενώ οι εμποροπανήγυρεις θα επιτραπούν όταν θα έχει εμβολιαστεί το 50% του πληθυσμού στην περιφέρεια.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ