Νέα
  • ΓΔ: 882.74 +0.54%
  • Τζίρος: 18,47 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Φαρμακοποιοί για self test: Αστοχα όσα ακούστηκαν για σούπερ μάρκετ και άλλους τρόπους διάθεσης

Πηγή: Eurokinisi

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Αποστόλης Βαλτάς, αναφέρθηκε στην πρόταση της κυβέρνησης για διάλογο αναφορικά με τη δωρεάν διάθεση των self test και σχολίασε τις εξαγγελίες σχετικά με τη διάθεσή τους από τα σούπερ μάρκετ.

Όπως ανέφερε οι πολίτες είναι καλυμμένοι μέχρι 30/6 και επομένως υπάρχει χρόνος για να συζητήσουν με την κυβέρνηση το τι πρόκειται να γίνει από τον Ιούλιο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, για την διάθεση διαλόγου ανέφερε: «Είναι μια φυσιολογική εξέλιξη από τη στιγμή κατά την οποία έγινε το αυτονόητο και το υπουργείο Υγείας κάλεσε τους φαρμακοποιούς σε συζήτηση και διάλογο για να αναλάβουν τη συνέχιση τη δωρεάν διάθεση από τα φαρμακεία», και διευκρίνισε:

«Εμείς είχαμε κάνει μια συμφωνία με το υπουργείο ότι μέχρι και 8/6 θα χορηγούσαμε τα δωρεάν self test από τα φαρμακεία μας. Συνεχίσαμε απρόσκοπτα για άλλες δύο εβδομάδες μέχρι 30/6 τη διάθεση τους. Και αυτό γιατί μέχρι εκεί έλεγε ο νόμος».

Απαντώντας στο γιατί σταμάτησε στη Θεσσαλονίκη τη διανομή των τεστ αυτοδιάγνωσης ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου τόνισε ότι μετά τις νέες συνομιλίες με την Κυβέρνηση, οι φαρμακοποιοί θα συνεχίσουν να διανέμουν τα self test.

«Οι πολίτες της χώρας είναι καλυμμένοι μέχρι 30/6 και επομένως έχουμε τον χρόνο να συζητήσουμε», τόνισε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Την Τετάρτη 16 Ιουνίου έχει οριστεί το νέο ραντεβού κυβέρνησης – φαρμακοποιών και όπως ανέφερε ο κ. Βαλτάς «εμείς έχουμε διάθεση διαλόγου. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα στους πολίτες της χώρας, αλλά από εκεί και πέρα όλα όσα ακούστηκαν περί σούπερ μάρκετ και περί άλλων τρόπων ήταν άστοχα. Εφόσον η κυβέρνηση είναι ευχαριστημένη, όφειλε να κάνει αυτό που έκανε».

Όσον αφορά τη πιθανότητα να διατίθενται τα self test από τα σούπερ μάρκετ ο εκπρόσωπος των φαρμακοποιών εξέφρασε την αντίθεσή του.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ