Νέα
  • ΓΔ: 899.18 +0.44%
  • Τζίρος: 25,74 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Τετάρτη για το εργασιακό - 24ωρη απεργία και της ΑΔΕΔΥ

Σε απεργιακό κλοιό την Τετάρτη 16 Ιουνίου η χώρα, ημέρα ψήφισης του εργασιακού νομοσχεδίου στη Βουλή,  με την ΑΔΕΔΥ να κηρύσσει νέα 24ωρη απεργία. Την ίδια μέρα θα μείνουν δεμένα και τα πλοία στα λιμάνια ενώ θα διοργανωθεί και συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Αρχικά η ΑΔΕΔΥ είχε προγραμματίσει στάση εργασίας για τις 16 Ιουνίου, αλλά τελικά μετατράπηκε σε 24ωρη απεργία «για να μην ψηφιστεί το αντεργατικό και αντιλαϊκό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του Κ. Χατζηδάκη», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις προτάσεις-αποφάσεις Ομοσπονδιών και Νομαρχιακών Τμημάτων, μετατρέπει τη Στάση Εργασίας της 16ης Ιουνίου σε 24ωρη απεργία την ίδια μέρα, για να μην ψηφιστεί το αντεργατικό και αντιλαϊκό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του κ. Χατζηδάκη.

Ταυτόχρονα, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε τη διοργάνωση συλλαλητηρίου στις 16 Ιουνίου 2021, ώρα 11:00πμ, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το «παρών» τόσο στην Απεργία όσο και στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που θα γίνουν εκείνη την ημέρα σε όλες τις πόλεις της χώρας».

Απεργούν και οι ναυτεργάτες

Την ίδια μέρα (16 Ιουνίου) έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία και τα 13 ναυτεργατικά σωματεία. Αυτό σημαίνει ότι τα πλοία όλων των κατηγοριών θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι και αυτή η κινητοποίηση είναι ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ