Νέα
  • ΓΔ: 896.99 +0.20%
  • Τζίρος: 31,38 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΔΕΔΥ: Εξαιρούνται από την απεργία οι εκπαιδευτικοί που εμπλέκονται στις Πανελλήνιες

Εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι Υπάλληλοι του Υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων, από την 24ωρη απεργία που εξήγγειλε για την Τετάρτη 16 Ιουνίου η ΑΔΕΔΥ.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε σήμερα, Τρίτη 15 Ιουνίου, το μεσημέρι η ΑΔΕΔΥ, μετά από την αγωγή που κατέθεσε στη Δικαιοσύνη η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με την οποία ζητούσε να μην συμμετάσχουν στην απεργία οι εκπαιδευτικοί και όσοι εμπλέκονται στις Πανελλήνες εξετάσεις.

Κεραμέως: Δεν θα παρακωλυθούν οι Πανελλαδικές

Η υπουργός Παιδείας με κατεπείγουσα αγωγή που κατέθεσε σήμερα, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ζήτησε να διασφαλισθεί, ότι η διενέργεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 δεν θα παρακωλυθεί με κανένα τρόπο» από την 24ωρη απεργία που ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα, η υπουργός ζητά να περιοριστεί η άσκηση της απεργίας στη μη εμπλοκή των εκπαιδευτικών και λοιπών συντελεστών της διεξαγωγής Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς και να προβλεφθεί η δυνατότητα χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς έως τις 10 το πρωί της Τετάρτης, προκειμένου να μπορέσουν να προσέλθουν οι υποψήφιοι, επιτηρητές και λοιποί συντελεστές στις αυριανές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Η κήρυξη της απεργίας «μπορεί να θέσει ανυπέρβλητα εμπόδια στην απρόσκοπτη συμμετοχή των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και την ομαλή διενέργειά τους», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Ενδεικτικά, συνεχίζει η ανακοίνωση, «εκπαιδευτικοί κάθε κλάδου και κατηγορίας που συμμετέχουν στη διαδικασία, δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αλλά και εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς (π.χ. λεωφορεία, τρένα, πλοία) κατά τις πρωινές ώρες μετακίνησης υποψηφίων, επιτηρητών και λοιπών συντελεστών προς τα εξεταστικά κέντρα, όλοι συμβάλλουν, άμεσα ή έμμεσα, «στην ομαλή διεξαγωγή μιας κρίσιμης δοκιμασίας της σχολικής ζωής, που δεν νοείται να τίθεται σε κίνδυνο».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ