Νέα
  • ΓΔ: 1490.46 -0.08%
  • Τζίρος: 123,95 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα ψυγεία φύλαξης των εμβολίων στην Αττική

Ψυγεία για το εμβόλιο του κορονοϊού / Πηγή: Intime
Ψυγεία για το εμβόλιο του κορονοϊού / Πηγή: Intime

Σε μυστική τοποθεσία για λόγους ασφαλείας βρίσκονται ήδη στην Αττική, τα 14 ψυγεία που θα αποθηκεύσουν τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, τα οποία αναμένονται στη χώρα μας.

Κάθε ένα από τα ψυγεία χωράει 80.000 δόσεις εμβολίου της Pfizer/BioNTech, το οποίο πρέπει να φυλάσσεται σε θερμοκρασία -70° Κελσίου μέχρι τη χρήση του.

Η έγκριση του εμβολίου Pfizer/BioNTech για τον κορονοϊό είναι προ των πυλών και ήδη η ελληνική κυβέρνηση έχει ετοιμάσει την επιχείρηση «Ελευθερία». Αμέσως μετά την έγκριση του εμβολίου, θα ξεκινήσει η διανομή σε χώρες της ΕΕ, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Ελλάδα. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, μετά την έγκριση, το εμβόλιο της Pfizer θα βρίσκεται στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου και από την επομένη, στις 27, θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ψυγεία για το εμβόλιο του κορoνοϊού / Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Εξοπλίζονται τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα της χώρας

Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο εξοπλισμός των 1.018 εμβολιαστικών κέντρων για τον κορονοϊό σε όλη την επικράτεια. Στόχος να είναι όλα έτοιμα μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου οπότε και αναμένεται να φτάσουν στην χώρα μας οι πρώτες δόσεις εμβολίων ενώ, βάσει του σχεδιασμού, την επομένη θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί σε 5 δημόσια νοσοκομεία στην Αττική (Ευαγγελισμός, Αττικόν, Θριάσιο, Ασκληπιείο Βούλας και Σωτηρία).

Βάσει του σχεδίου του υπουργείου Υγείας, πρώτοι θα εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και οι φιλοξενούμενοι στους οίκους ευγηρίας, ενώ θα ακολουθήσουν όσοι είναι άνω των 65 ετών. Για συμβολικούς λόγους η εμβολιαστική διαδικασία την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει από μία νοσηλεύτρια και έναν ηλικιωμένο από οίκο ευγηρίας.

Ψυγεία για το εμβόλιο του κορoνοϊού / Πηγή: Intime
Πηγη: Intime

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ