Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψυχρός στην ομολογία του ο σύζυγος της Καρολάιν - Νόμιζε ότι σκηνοθέτησε το τέλειο έγκλημα

Ψυχρός κι αμίλητος παραμένει αρκετές ώρες μετά την ωμή ομολογία του, για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν, που έχει σοκάρει το πανελλήνιο, αλλά όχι τους αστυνομικούς της ΓΑΔΑ, ο 32χρονος Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος.  

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Η», ο κατ' ομολογία δολοφόνος ήταν ανέκφραστος, καθ'όλη τη διάρκεια της κατάθεσής του, έσπασε μόνο τη στιγμή που περιέγραφε με λεπτομέρειες τον τρόπο, με τον οποίο αφαίρεσε τη ζωή της 20χρονης και εν συνεχεία παρέμεινε ψυχρός.  

Αποσβολωμένη και συγκινημένη παρακολουθεί η ελληνική κοινωνία και όχι μόνο, τις καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της 20χρονης, Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά. Ήταν 11 Μαΐου όταν η νεαρή μητέρα βρέθηκε νεκρή δίπλα στο 11 μηνών κοριτσάκι της. Ο σύζυγός της, ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος ισχυρίστηκε ότι μπήκαν ληστές στο σπίτι, τον έδεσαν και σκότωσαν την ανίσχυρη Καρολάιν. Δυστυχώς αυτό αποδείχθηκε το σενάριο που είχε σκηνοθετήσει ο ίδιος, αλλα δεν πίστεψε ποτέ η αστυνομία. 

Ο 32χρονος πιλότος «έσπασε» ύστερα από την  μαραθώνια κατάθεσή του και ομολόγησε ότι ήταν ο δράστης του ειδεχθούς εγκλήματος. Σήμερα πρόκειτια να οδηγηθεί στον εισαγγελέα για να απολογηθεί και εν συνεχεία θα κριθεί η προφυλάκισή του. Αν και θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα ζητήσει προθεσμια.

Στο δράστη ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κακοποίησης ζώου, ψευδούς καταγγελίας καθώς κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και ψευδούς κατάθεσης κατ´ εξακολούθηση.

Ο δράστης πίστευε ότι είχε σκηνοθετήσει το τέλειο έγκλημα, ωστόσο η σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία της ΕΛ. ΑΣ., αλλά και τα τεχνολογικά μέσα που διαθέτει, ήταν ένα βήμα μπροστά. Από την πρώτη στιγμή ήταν ο Νο 1 ύποπτος, ωστόσο έπρεπε να δέσει την υπόθεση με αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία. Να φέρουν τον δράστη ενώπιον αυτών και να «σπάσει». Όπερ κι εγένετο.

«Από την πρώτη στιγμή υπήρχαν ενδείξεις στους άνδρες της Άμεσης Δράσης που αντίκρυσαν τον σύζυγο, αλλά και από τους έμπειρους αξιωματικούς που ανέλαβαν την υπόθεση. Κάποιοι από αυτούς έχουν σπουδάσει ψυχολογία και σκιαγράφησαν το προφίλ του» υποστήριξε στην «Η», ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών κ. Στράτος Μαυροειδάκος.

Μάλιστα η αστυνομία διέρρεε τεχνηέντως διάφορα για τη δήθεν συμμορία για να τον αποπροσανατολίσει. Σύμφωνα με τον κ. Μαυροειδάκο η ΕΛ.ΑΣ. ήθελε την ομολογία του για να τον οδηγήσει στη Δικαιοσύνη και όχι με τα ψηφιακά ευρήματα που είχε από την πρώτη στιγμή. 

Η οδηγία στο εγχειρίδιο του FBI που «έδειξε» τον δράστη

Σύμφωνα με το ethnos.gr, οι αστυνομικοί στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας επέδειξαν στωικότητα μέχρι να ανακαλύψουν τα στοιχεία εκείνα που θα τεκμηρίωναν την ενοχή του. Και χρησιμοποίησαν την τεχνογνωσία τους.

«Υπάρχει ένας χρυσός κανόνας στην Εγκληματολογία που σε τόσο ειδεχθή εγκλήματα αμέσως μάς κάνει να σημαίνουμε συναγερμό. Παγκοσμίως τα περιστατικά όπου σε περίπτωση εισβολής ληστών είχαμε νεκρό το αδύναμο μέλος και ζωντανό το ισχυρό είναι ελάχιστα. Ήταν μεγάλο καμπανάκι για εμάς το γεγονός ότι εκείνος επέζησε χωρίς μάλιστα να φέρει την παραμικρή αμυχή», λένε χαρακτηριστικά στο ethnos.gr έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας.  

Και προσθέτουν: «Στο σχετικό εγχειρίδιο του FBI (Crime Classification Manual), άλλωστε, αναφέρεται: “σε περίπτωση δολοφονίας εντός οικίας από υποτιθέμενους εισβολείς εάν ο δράστης δεν στοχοποιήσει εξαρχής το άτομο που αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή -συνήθως ο άντρας- ή εάν το ισχυρό μέλος έχει υποστεί ελάχιστους ή καθόλου τραυματισμούς, ενώ αντιθέτως το άτομο που αποτελεί τη μικρότερη απειλή για τον δράστη -συνήθως η γυναίκα- θανατώνεται τότε ο αστυνομικός ερευνητής πρέπει να επαναξιολογήσει συνολικά την σκηνή του εγκλήματος με την λεπτομερή εξέταση όλων των εγκληματολογικών ευρημάτων με ιδιαίτερη προσοχή”».  

Επί 2,5 ώρες σκηνοθετούσε το έγκλημα

Η ομολογία του σοκάρει. Επί 2,5 ώρες σκηνοθετούσε τη «ληστεία». Όπως είπε στους αστυνομικούς σκότωσε την άτυχη κοπέλα, πάνω στα νεύρα του, μετά από ένα διαπληκτισμό τους, το μοιραίο βράδυ, ενώ πρόσθεσε πως δεν είχε συνεργό. Ο σύζυγος της 20χρονης ανέφερε ακόμη, ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε συνεχείς προστριβές με την Καρολάιν, ενώ ισχυρίστηκε ότι αυτό που τον ένοιαζε πάνω από όλα ήταν το μωρό τους.

«Ήταν εν βρασμώ ψυχής. Δεν άντεχα άλλο τους καυγάδες. Είχε εμμονές ζήλειας. Είχαμε έναν ακόμη έντονο καυγά από νωρίς εκείνο το απόγευμα. Όταν πήγα στη σοφίτα μου είπε να φύγω από το δωμάτιο και το σπίτι. Με έσπρωξε και μετά άφησε απότομα και με δύναμη το παιδί στην κούνια. Εκείνο άρχιζε να κλαίει. Εκνευρίστηκα, της επιτέθηκα και πίεσα το πρόσωπό της πάνω στο μαξιλάρι ή το στρώμα. Δεν ξέρω πόση ώρα. Δεν είχα συνεργό. Όταν συνειδητοποίησα ότι είναι νεκρή, άρχισα να σκέφτομαι το μωρό και δεν ήξερα τι να κάνω. Αποφάσισα να το καλύψω και τα σκηνοθέτησα όλα» φέρεται να υποστήριξε στην κατάθεσή του. 

Μετά την άγρια δολοφονία  βρήκε την δύναμη να  «σκηνοθετήσει» μια ληστεία από συμμορία, και τα κατάφερε καλά έως ένα σημείο. 

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έφτασε στην εξιχνίαση της υπόθεσης έπειτα από τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του. 

  • Την αφαίρεση της κάρτας μνήμης του καταγραφικού μηχανήματος στο σπίτι του ζευγαριού, δεν συμβάδιζε χρονικά με τα όσα έχει καταθέσει ο 32χρονος.
  • Επίσης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, την ώρα που ο πιλότος υποστηρίζει, ότι ήταν δεμένος χειροπόδαρα, από τους δράστες, φαίνεται στο κινητό του ότι παρουσιάζει δραστηριότητα και συγκεκριμένα ότι γίνονται βήματα.
  • Τέλος, «φως» στην υπόθεση, έριξε και το βιομετρικό ρολόι - κινητό της άτυχης κοπέλας που έχει καταγράψει παλμούς της, σε ώρα που, σύμφωνα με τα όσα υποστήριζε, ο σύζυγός της ήταν νεκρή.

Η αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει για τον 32χρονο πιλότο, ο οποίος βρήκε τη δύναμη να χύσει κροκοδείλια δάκρυα στην κηδεία της άτυχης κοπέλας, αλλά και την Τετάρτη στο μνημόσυνό της. Κατέρρευσε μάλιστα στην αγκαλιά της μητέρας της. Ακολούθησε η μεταγωγή του από την Αλόννησο στη ΓΑΔΑ και η θλιβερή αυλαία έπεσε με την ομολογία του χθες αργά το βράδυ.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ