Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρκουμανέας: Τις επόμενες εβδομάδες θα σταματήσει η χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους

Μάσκα για τον κορονοϊό / Πηγή: Intime
Μάσκα για τον κορονοϊό / Πηγή: Intime

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥΠαναγιώτης Αρκουμανέας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα σταματήσει η υποχρεωτική χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, ενώ υπογράμμισε πως θα υπάρξουν προνόμια για τους εμβολιασμένους πολίτες.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, μίλησε και για την ινδική μετάλλαξη «Δέλτα», η οποία έχει ανησυχήσει τους επιστήμονες σε παγκόσμιο επίπεδο, διότι είναι περισσότερο μεταδοτική από ότι περίμεναν. Υπογράμμισε δε ότι η κάλυψη, για τη συγκεκριμένη μετάλλαξη, με μια δόση του εμβολίου ανέρχεται στο 35% ενώ με δυο δόσεις στο 90%.

Ο Π. Αρκουμανέας ξεκαθάρισε ότι για τη μετάλλαξη Δέλτα εξετάζονται όλοι, όσοι έρχονται από τη Μεγάλη Βρετανία καθώς το συγκεκριμένο στέλεχος επικρατεί στη χώρα. 

Βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης

Ο κ. Αρκουμανέας πρόσθεσε ότι τις τελευταίες εβδομάδες στην Ελλάδα παρατηρείται βελτίωση σε όλους τους δείκτες της πανδημίας. Επιπλέον, τόνισε ότι οι πολίτες άνω των 60 ετών έχουν εμβολιστεί σε ποσοστό κοντά στο 70%, ενώ με μια δόση έχει εμβολιαστεί το 45% του ενήλικου πληθυσμού. 

Αναφερόμενος δε στους πρώτους μήνες της πανδημίας σημείωσε ότι ήταν πάρα πολύ δύσκολοι. «Είχαμε δεχθεί 40 χιλιάδες κλήσεις την ημέρα, στο πικ της πανδημίας, έπαιρναν τηλέφωνο να ρωτήσουν πώς να βάλουν θερμόμετρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ