Νέα
  • ΓΔ: 1448.48 -0.48%
  • Τζίρος: 187,13 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γεροτζιάφας για κορονοϊό: Δεν αποκλείεται να δούμε κι άλλες μεταλλάξεις (vid)

Ακης Παυλόπουλος - Ντόρα Κουτροκόη - Ε. Μανωλόπουλος - Γρ. Γεροτζιάφας
Ακης Παυλόπουλος - Ντόρα Κουτροκόη - Ε. Μανωλόπουλος - Γρ. Γεροτζιάφας

Για τη μετάλλαξη του κορονοϊού μίλησε ο καθηγητής αιματολογίας Γρηγόρης Γεροτζιάφας με αφορμή τον παγκόσμιο συναγερμό που έχει ξεσπάσει, υπογραμμίζοντας πως δεν αποκλείεται να δούμε κι άλλες μεταλλάξεις του ιού στο μέλλον.

Ο κ. Γεροτζιάφας, μιλώντας στο Open TV, ξεκαθάρισε ότι ο ιός που πλήττει τώρα την Ευρώπη έτσι κι αλλιώς δεν έχει καμία σχέση με τον ιό που «θέρισε» την Ουχάν στην Κίνα πριν από 11 μήνες. Ο ίδιος παρομοίασε τις μεταλλάξεις του ιού με τους διαφορετικούς ανθρώπους που άλλοι έχουν καστανά άλλοι πράσινα μάτια.

«Οι μεταλλάξεις του ιού είναι μέρος της φυσικής διαδικασίας του ιού. Δεν αποκλείεται να δούμε κι άλλες μεταλλάξεις» τόνισε.

Όσο για το κατά πόσο μας καλύπτει το εμβόλιο απέναντι στις μεταλλάξεις του κορονοϊού, ο κ. Γεροτζιάφας απάντησε πως αυτό εξαρτάται από τις πρωτεΐνες του ιού που καλύπτει το κάθε εμβόλιο. Πάντως, εμφανίστηκε καθησυχαστικός για το συγκεκριμένο εμβόλιο που έχει λάβει έγκριση, καθώς φαίνεται πως παράγει αντισώματα για τις πρωτεΐνες που δεν συμμετέχουν στη μεταλλάξει. «Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αυτό δεν μπορεί να αλλάξει» προειδοποίησε.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ