Νέα
  • ΓΔ: 1448.48 -0.48%
  • Τζίρος: 187,13 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός - Δημόπουλος: Δεν πρέπει να έχουμε ιδιαίτερη ανησυχία για τη μετάλλαξη

Κορονοϊός / Πηγή: AP
Κορονοϊός / Πηγή: AP

Το ζήτημα της μετάλλαξης του κορονοϊού, που εντοπίστηκε πρώτα στη Μεγάλη Βρετανία και έχει προκαλέσει διεθνή ανησυχία, σχολίασε ο πρύτανης της ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV. 

Ο κ. Δημόπουλος είπε χαρακτηριστικά πως «Ο κορονοϊός έχει έναν πολύ υψηλό δείκτη μεταδοτικότητας από μονος του. Μία μετάλλαξη δεν μπορεί να προσδώσει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα», ενώ τόνισε πως δεν θα πρέπει να ανησυχούμε ιδιαίτερα.
 
«Συμβαίνουν συνεχώς μεταλλάξεις σε περιοχές που δεν έχουν ενδιαφέρον», είπε ο καθηγητής χαρακτηριστικά, ενώ συμπλήρωσε: «Έχουμε την τεχνολογία και μπορούμε να φτιάξουμε και πιο στοχευμένα εμβόλια». Παράλληλα, τόνισε πως «το χτίσιμο της συλλογικής ανοσίας θα κρατήσει πολλούς μήνες». 

«Έχουμε δει την άκρη του τούνελ. Πρεπει να κάνουμε λίγο υπομονή αυτές τις γιορτές, ελπίζοντας οτι αυτή θα είναι η τελευταία φορά και θα μπούμε στο ξέφωτο της ελευθερίας από τον Ιανουάριο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις γιορτές και πώς αυτές θα επηρεάσουν την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, ο Θάνος Δημόπουλος δεν απέκλεισε μικρή χαλάρωση των μέτρων κατά του ιού σε περίπτωση που δεν υπάρξει έξαρση μετά τα Χριστούγεννα.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ