Νέα
 • ΓΔ: 823.09 +2.30%
 • Τζίρος: 50,15 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αρση περιορισμών: Τα νέα μέτρα - Τι αλλάζει για απαγόρευση κυκλοφορίας και μάσκες

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Την περαιτέρω άρση των περιοριστικών μέτρων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία την πανδημίας.

Μετά την εισήγηση των λοιμωξιολόγων, αποφασίστηκε η κατάργηση της υποχρεωτικής μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, από αύριο, 24 Ιουνίου στις 05:00.

Ωστόσο παραμένει η υποχρεωτική χρήση της μάσκας στους δημόσιους εσωτερικούς χώρους και συνιστάται η χρήση της σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό.

Επιπλέον από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου:

 • Αίρεται η νυχτερική απαγόρευση κυκλοφορίας (curfew).
 • Καταργείται η υποχρέωση διεξαγωγής self-test για τους πλήρως εμβολιασμένους σε χώρους εργασίας και για τους αθλούμενους σε γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού (και της δεύτερης δόσης εφόσον πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων).
 • Αλλάζει και το πρωτόκολλο στην εστίαση με αύξηση του ανώτατου ορίου παρουσίας μέχρι δέκα (10) άτομα ανά τραπέζι, από έξι (6) άτομα που ισχύει σήμερα.
 • Ανεβαίνει το όριο των ατόμων στις δεξιώσεις θα φτάνει μέχρι και τους 300 καλεσμένους.
 • Στις οργανωμένες πλαζ επιτρέπονται 120 άτομα ανά 1000 τμ επιφάνειας.

 Αναφορικά με αιτήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών τα μέλη της Επιτροπής μετά από διαλογική συζήτηση εισηγήθηκαν ομόφωνα τα ακόλουθα:

 • Οι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι, υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου (Β κατηγορία), δύνανται να επανέλθουν στην εργασία τους με αυτοπρόσωπη παρουσία.
 • Οι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι, υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου (Α κατηγορία) δύναται επίσης να επανέλθουν στην εργασίας τους με αυτοπρόσωπη παρουσία, αλλά σε θέσεις που δεν έχουν επαφή με κοινό.
 • Ειδικά για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό θα κρίνεται από την Διοίκηση κάθε υγειονομικού σχηματισμού η αξιοποίησή τους στις κατάλληλες θέσεις αναλόγως της κατηγορίας κινδύνου που ανήκουν.
 •  Επαναπροσδιορίζεται ο τρόπος εξυπηρέτησης του κοινού στις δημόσιες υπηρεσίες. Η εξυπηρέτηση του κοινού να γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού, τηρουμένων πάντα των μέτρων προστασίας και των κανόνων που ισχύουν για το λιανεμπόριο (1 άτομο ανά 16 τ.μ.), για τον αριθμό των εξυπηρετούμενων πολιτών και την υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικό χώρο εφόσον παρατηρούνται ουρές.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, η περαιτέρω άρση των περιοριστικών μέτρων κατέστη εφικτή χάρη στην αισθητή βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης σ’ όλη τη χώρα. Ωστόσο, ο υφυπουργός κάλεσε τους κατοίκους της Πάρου, της Κω, της Ρόδου και της Ικαρίας να συνεχίσουν να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, καθώς παρατηρούνται μικρές τάσεις αύξησης του ιικού φορτίου.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ