Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Εκτακτη σύσκεψη με Χαρδαλιά – Τσιόδρα για τη μετάλλαξη Δέλτα

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας για τη μετάλλαξη Δέλτα, γνωστή και ως ινδική μετάλλαξη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στις 15:30 θα πραγματοποιηθεί έκτακτη τηλεδιάσκεψη για τα αυξημένα κρούσματα από την παραλλαγή του κορονοϊού που εντοπίζονται σε Αθήνα, Κρήτη και Κόρινθο.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, οι υφυπουργοί παρά τω πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος και Θεόδωρος Λιβάνιος, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και οι δήμαρχοι Κρήτης.

►Κορονοϊός: Εντοπίστηκε και δεύτερη ινδική μετάλλαξη - Ο κίνδυνος για την Ευρώπη

«Ηδη έχουν ανακοινωθεί 11 κρούσματα της παραλλαγής τύπου ΔΕΛΤΑ και αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερα σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, τονίζοντας πως μέχρι τέλος Αυγούστου θα έχει κυριαρχήσει η μετάλλαξη τύπου Δέλτα στη χώρα μας.

Η μετάλλαξη θα επικρατήσει τους επόμενους μήνες σε όλο τον πλανήτη, επομένως χρειάζεται μεγάλη προσοχή και στη χώρα μας, ιδιαίτερα στους πληθυσμούς των ανεμβολίαστων, στα παιδιά και σε όσους είναι ανοσοκατεσταλμένοι και δεν απέκτησαν ανοσία μετά τον εμβολιασμό. Αυτό επισημαίνει και ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE) σε ανάρτηση του στο Facebook.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ