Νέα
  • ΓΔ: 945.49 -1.14%
  • Τζίρος: 10,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κορονοϊός - Καναδάς: Η ινδική μετάλλαξη θα προκαλέσει μεγάλη έξαρση κρουσμάτων

Ο Καναδάς προβλέπει ότι ο αριθμός των μολύνσεων της νόσου Covid-19 θα μειωθεί ραγδαία μέσα στους επόμενους δύο μήνες, αλλά η πιο μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα εγείρει τον κίνδυνο να προκαλέσει μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αναζωπύρωση κρουσμάτων αργότερα φέτος, ανέφεραν σήμερα αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας.

Επιχειρήσεις σε καναδικές επαρχίες επαναλειτουργούν καθώς οι εμβολιασμοί προχωρούν με γρήγορο ρυθμό. Περισσότερο από το 76% των Καναδών που είναι επιλέξιμοι να εμβολιαστούν έχουν λάβει τουλάχιστον μια πρώτη δόση εμβολίων και περισσότερο από το 26% και τη δεύτερη, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

«Επειδή οι άνθρωποι εμβολιάστηκαν, επειδή οι άνθρωποι έμειναν στο σπίτι και ακολούθησαν τους κανόνες δημόσιας υγείας, η τρέχουσα κατάσταση είναι αρκετά ενθαρρυντική», είπε ο Τριντό σε δημοσιογράφους, σχολιάζοντας τις προβλέψεις.

Ωστόσο, η Δρ Τερέζα Ταμ, επικεφαλής της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας, δήλωσε ότι πρέπει να γίνει ένα ελεγχόμενο και σταδιακό άνοιγμα των δραστηριοτήτων, διότι μια αναζωπύρωση είναι πιθανή αν η επαναλειτουργία επιχειρήσεων αυξήσει τις επαφές κατά 50% ή περισσότερο.

Η παραλλαγή Δέλτα έχει επιφέρει νέα άνοδο των κρουσμάτων στη Βρετανία, σημείωσε η Ταμ, προτρέποντας ακόμη περισσότερους Καναδούς να εμβολιαστούν, καθώς όπως είπε αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αντιστάθμιση των συνεπειών της παραλλαγής.

Μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ο Καναδάς θα έχει λάβει επαρκή ποσότητα εμβολίων για να ανοσοποιήσει πλήρως το 75% του πληθυσμού του των 38 εκατομμυρίων, δήλωσε ο ταξίαρχος Κρις Μπρόιντερ, επικεφαλής της διαχείρισης διανομής των εμβολίων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ