Νέα
  • ΓΔ: 1447.82 +1.89%
  • Τζίρος: 148,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάρτα Ελευθερίας: Πώς κι από ποιους μπορούν να αξιοποιηθούν τα 150 ευρώ (vid)

Μια επιθετική κίνηση ενθάρρυνσης των νέων 18- 25 ετών περιλάμβαναν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού, που έγιναν στο πλαίσιο της παρότρυνσης των πολιτών για εμβολιασμό και παράλληλα, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ένα «δώρο ευγνωμοσύνης» προς τη νεολαία της χώρας.

Ειδικότερα, η Πολιτεία θα προπληρώσει μια κάρτα 150 ευρώ (κάρτα ελευθερίας - freedom pass), η οποία θα είναι διαθέσιμη για κάθε νέο 18-25 ετών που θα έχει κάνει έστω την πρώτη δόση του εμβολίου μέσα στο 2021. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι νέοι που ήδη ξεκίνησαν τον εμβολιασμό, ή θα τον ξεκινήσουν στις επόμενες μέρες, θα μπορούν να επωφεληθούν από αυτή την κάρτα.

Όπως διευκρίνισαν οι υπουργοί που εξειδίκευσαν την εξαγγελία Μητσοτάκη, η κάρτα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για τις διακοπές των νέων: εισιτήρια από και προς τον τόπο διακοπών τους, ενοικίαση καταλυμάτων κλπ. ή την επίσκεψή τους σε χώρους πολιτιστικών εκδηλώσεων: θέατρα, κινηματογράφοι, μουσεία, άλλοι χώροι πολιτισμού κλπ.

Στην εισήγησή το ο πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας η κυβέρνηση στήριξε το σύστημα Υγείας, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις με ένα ποσό που ξεπέρασε τα 40 δισ. ευρώ.

Ποιους αφορά

Περαιτέρω εξειδίκευση της κυβερνητικής πρωτοβουλίας έκαναν οι υπουργοί Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο υφυπουργός Πολιτισμού Γιώργος Γιατρομανωλάκης. Την όλη εκδήλωση συντόνισε ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος.

Η προπληρωμένη κάρτα θα αφορά τους νέους που είτε εμβολιάστηκαν είτε θα εμβολιαστούν και έχουν γεννηθεί από το 1996 έως το 2003.  Το freedom pass των 150 ευρώ θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του smartphone, αλλά θα έχει για όποιον το επιθυμεί και φυσική μορφή. Αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου, αν και θα γίνει προσπάθεια να τεθεί σε ισχύ από το δεύτερο (10ήμερο).

Η διαδικασία θα είναι εξαιρετικά απλή και θα υλοποιείται με το ΑΜΚΑ του κάθε νέου μέσα από το gov.gr, Μα ημέρα μετά την αίτηση η κάρτα και το ποσό θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι. Τα χρήματα θα αφαιρούνται από την κάρτα με την κάθε χρήση της αφού θα λειτουργεί σαν κάρτα πόντων.

H παρουσίαση της Κάρτας Ελευθερίας:

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ