Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής

Ο Χρήστος Παππάς
Ο Χρήστος Παππάς / Φωτογραφία: Eurokinissi

Πριν από λίγο, μετά από έφοδο της Αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα στου Ζωγράφου, συνελήφθη ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, όπου και κρατείται. Το δεξί χέρι του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, παρέμενε άφαντος από τον περασμένο Οκτώβριο.

Το τελευταίο διάστημα υπήρχαν πληροφορίες ότι ο φυγόδικος Χρ. Παππάς μπορεί και να τα είχε καταφέρει να διαφύγει στο εξωτερικό, ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στα ίχνη του και έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση προχώρησε στη σύλληψή του.

Αφαντος από τον περασμένο Οκτώβριο

O Χρήστος Παππάς παρέμενε επί 8 μήνες άφαντος, από τον Οκτώβριο του 2020.

Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής είχε υποχρέωση να δίνει το «παρών» κάθε 1η του μηνός στο ΑΤ Παπάγου, όπου και ο τόπος διαμονής του, ωστόσο την 1/10/2020 δεν εμφανίστηκε, οπότε και σήμανε συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.

Μάλιστα, στις 22 Οκτωβρίου 2020, λίγες ημέρες μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί και σε βάρος του ιδίου, ο Παππάς είχε δηλώσει μέσω του δικηγόρου του ότι δεν θα παραδοθεί στις αστυνομικές Αρχές, αρνούμενος να εκτίσει την ποινή του για την κατηγορία της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Παππάς φιλοξενούνταν στο σπίτι μιας 50χρονης από την Ουκρανία που είχε πάρει ελληνική υπηκοότητα και μάλιστα ήταν υποψήφια με τη Χρυσή Αυγή στις δημοτικές εκλογές.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ