Νέα
  • ΓΔ: 904.17 +0.33%
  • Τζίρος: 27,60 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κορονοϊός: Ανοιξε ο δρόμος για τον εμβολιασμό των εφήβων

Μαρία Θεοδωρίδου
Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού Μαρία Θεοδωρίδου / Πηγή: Eurokinissi

Ανοιξε ο δρόμος για τον εμβολιασμό των εφήβων 15-17 ετών, όπως τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, στην ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού από το Υπουργείο Υγείας.

Όπως επισήμανε κα Θεοδωρίδου αυτό θα γίνεται εθελοντικά και με τη γονική συναίνεση. Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει την επόμενη εβδομάδα για τους εφήβους.

Η κ. Θεοδωρίδου ξεκαθάρισε ότι θα χρησιμοποιηθούν για τους εφήβους τα εμβόλια mRNA, τα οποία δίνουν προστασία έως και στο 100% στις ηλικίες 15-17 ετών. Επίσης εξήγησε τους λόγους, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται τόσο η απρόσκοπτη παρουσία τους στην ερχόμενη σχολική περίοδο, όσο και στην προστασία των μεγαλύτερων ανθρώπων (παππούδες, γιαγιάδες) που συναναστρέφονται μαζί τους.

Θεμιστοκλέους: Ραντεβού θα μπορούν να κλείνουν τα παιδιά που έχουν γεννηθεί μετά την 1.1.2006

O Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας , Μάριος Θεμιστοκλέους πήρε τον λόγο στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας κορονοιού στην Ελλάδα. 

Ραντεβού θα μπορούν να κλείνουν τα παιδιά που έχουν γεννηθεί μετά την 1.1.2006.

Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας την ερχόμενη Δευτέρα θα δοθούν οδηγίες για το κλείσιμο των ραντεβού, αλλά και για το πώς θα εξασφαλιστεί η συναίνεση των γονέων και κηδεμόνων. 

Αναφορικά με την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας, ο γενικός γραμματέας επισήμανε ότι από το πρωί έγιναν 74.000 εμβολιασμοί και μέχρι το τέλος της μέρας, θα ξεπεράσουν τους 90.000, ενώ από την αρχή της επιχείρησης «Ελευθερία» έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 8.780.000 εμβολιασμοί. 

Ήδη πάνω από 5.000.000 πολίτες έχουν λάβει την 1η δόση του εμβολίου, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 47,7% του γενικού πληθυσμού και 56% επί του ενήλικου πληθυσμού, ενώ πάνω από 4.000.000 ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους που αντιστοιχεί σε ποσοστό 38,2% στον γενικό πληθυσμό και 45% επί του ενήλικου πληθυσμού. 

Στο μεταξύ, ξεκινά αύριο από την Κρήτη ένα επί μέρους επιχειρησιακό πρόγραμμα ώστε να καλυφθούν απομακρυσμένες περιοχές. 

Όπως τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους, υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού για όλα τα εμβόλια σημειώνοντας ότι για τα Moderna και Johnson & Johnson οι πολίτες μπορούν να βρουν ραντεβού για την επόμενη μέρα και για το Pfizer μετά από 3 μέρες. 

Τέλος, επισήμανε ότι τις τελευταίες επτά ημέρες πάνω από 200.000 πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού για τον εμβολιασμό τους. Ενδεικτικά, σήμερα μέχρι τις 5 το απόγευμα, πάνω από 36.000 πολίτες προγραμμάτισαν τον εμβολιασμό τους, οι περισσότεροι εκ των οποίων ανήκουν σε μικρότερες ηλικιακά ομάδες.

 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ