Νέα
  • ΓΔ: 859.52 -0.09%
  • Τζίρος: 32,68 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μετρό: Ανεστάλη η σημερινή στάση εργασίας μετά την προσφυγή της ΣΤΑΣΥ στη Δικαιοσύνη

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Τι ώρα  σταματούν μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ
Πηγή: Eurokinissi

Ανεστάλη η στάση εργασίας στο Μετρό, που είχε εξαγγείλει για τις 21:00 μέχρι το τέλος της βάρδιας το σωματείο εργαζομένων, μετά την προσφυγή της Διοίκησης των Σταθερών Συγκοινωνιών στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η προγραμματισμένη στάση εργασίας.

Προ της έκδοσης δικαστικής απόφασης, το σωματείο αποφάσισε την αναστολή της στάσης εργασίας.

Ως εκ τούτου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, τα δρομολόγια στις Γραμμές 1, 2, 3 του Μετρό θα διεξαχθούν σήμερα κανονικά.

Η ΣΤΑΣΥ, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, διαβεβαιώνει το επιβατικό κοινό, ότι η διοίκηση της εταιρείας, έχοντας πλήρη συναίσθηση του κοινωνικού κόστους, που προκαλούν τέτοιου είδους αιφνιδιαστικές ενέργειες, ιδίως σε μια περίοδο έκτακτων υγειονομικών συνθηκών, θα προασπίζει με κάθε τρόπο την ανάγκη της απρόσκοπτης λειτουργίας των μέσων σταθερής τροχιάς, με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Aπό την πλευρά, του το Σωματείο Ηλεκτροδηγών μετά και την προσφυγή της διοίκησης σε σημερινή ανακοίνωσή του δηλώνει πως η κινητοποίηση δεν είναι "πανάκεια και στόχος είναι η ανάδειξη και η ταχεία επίλυση των προβλημάτων, αναβάλλεται η σημερινή στάση εργασίας, δίνοντας στην Διοίκηση μια ευκαιρία να ασχοληθεί με τα ουσιώδη προβληματα των ηλεκτροδηγών και εν γενεί των εργαζομενων της εταιρείας".

Υπενθυμίζεται πως οι εργαζομενοι σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους ανέφεραν πως αναγκάζονται να εκτελούν δρομολόγια με συρμούς, στους οποίους είναι εκτός λειτουργίας το κλιματιστικό στις καμπίνες των οδηγών, ενώ προκειμένου να βγει το πρόγραμμα πρέπει να δουλεύουν στα ρεπό τους χωρίς ημέρες ξεκούρασης.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ