Νέα
  • ΓΔ: 1452.24 +0.26%
  • Τζίρος: 112,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στους δρόμους της Αθήνας τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία

Ενα φουτουριστικό λεωφορείο κάνει τις «βόλτες» του στους δρόμους της Αθήνας χωρίς να περνά απαρατήρητο.

Είναι το τέταρτο από μια σειρά ηλεκτρονικών λεωφορείων που κυκλοφορεί σε δοκιμαστική βάση στο πλαίσιο της πρόσκλησης που είχε απευθύνει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε κατασκευαστές για δοκιμή ηλεκτρικών λεωφορείων επί ελληνικού εδάφους πριν την πραγματοποίηση του σχετικού διαγωνισμού.

Το συγκεκριμένο είναι ένα Ισπανικό IRIZAR ie tram, της IRIZAR e-mobility, θυγατρικής της Irizar Group, με έδρα την Χώρα των Βάσκων, το οποίο έφεραν στην Ελλάδα οι Αφοι Σαρακάκη.

Το Irizar ie tram είναι ένα ηλεκτρικό λεωφορείο 100% μηδενικών εκπομπών με τα αισθητικά χαρακτηριστικά ενός τραμ που συνδυάζει την υψηλή χωρητικότητα, την ευκολία πρόσβασης και την εσωτερική κυκλοφορία ενός τραμ, με την ευελιξία ενός αστικού λεωφορείου.

Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει αναπτυχθεί σε εκδόσεις από 12m έως αρθρωτό 18m, με χωρητικότητα από 105 έως 155 άτομα. Στο εσωτερικό του, διαθέτει όλες τις σύγχρονες ανέσεις ενώ είναι πλήρως προσβάσιμο χάρη στο χαμηλό του δάπεδο και τη φωτεινή, άνετη, ευρύχωρη και ασφαλή καμπίνα ενώ διαθέτει θέσεις για αναπηρικά αμαξίδια και παιδικά καροτσάκια, σύστημα ηχητικής πληροφόρησης κ.ά.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ