Νέα
  • ΓΔ: 1452.24 +0.26%
  • Τζίρος: 112,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 15-17

Πηγή: Eurokinissi

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας τόνισε ότι την Πέμπτη 15/7 ανοίγει η πλατφόρμα για τους 15 έως 17 ετών. Οπώς ανέφερε, για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα ο εμβολιασμός θα γίνεται μόνο με το εμβόλιο της Pfizer και μόνο με γονική συναίνεση. 

Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου υπογράμμισε ότι «τα επόμενα επιδημικά κύματα θα εξαρτώνται από τις μεταλλάξεις που θα μεταδίδουν τα άτομα νεαρής ηλικίας στους ανεμβολίαστους» και σημείωσε ότι θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις σχετικά με τον εθελοντικό εμβολιασμό των εφήβων 15-17 ετών, υπογραμμίζοντας ότι «το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των ηλικιών είναι η διασπορά του ιού σε περιβάλλον που βρίσκονται άτομα ευπαθή ή ανεμβολίαστα». 

Η κ. Θεοδωρίδου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα παιδιά με υποκείμενο νοσήματα, λέγοντας ότι ο εμβολιασμός θα τους προσέφερε προστασία. Με τον εμβολιασμό των εφήβων, σημείωσε, προστατεύονται και πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί.

Σχετικά με τη μετάλλαξη Δέλτα, η Μαρία Θεοδωρίδου τόνισε πως «ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται οι εμβολιασμένοι με μία δόση», καθώς η μία δόση παρέχει προστασία της τάξεως του 33% έως 50%. Αναφορικά με τις τις αιτίες που ορισμένοι επιλέγουν να μην εμβολιάζονται, ανέφερε ότι «πολλοί λένε ότι δεν εμβολιάζονται γιατί περιμένουν το φάρμακο», σημειώνοντας ότι προσώρας δεν υπάρχει φάρμακο. «Μακάρι στο άμεσο μέλλον να υπάρξει το φάρμακο, αλλά τώρα ο ιός είναι παρών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ