Νέα
  • ΓΔ: 1435.19 -0.94%
  • Τζίρος: 133,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κικίλιας: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε Μονάδες Φροντίδας και νοσοκομεία - Πρόστιμα και κυρώσεις

Πηγή: Eurokinissi

Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των εργαζομένων στις Μονάδες φροντίδας Ηλικιωμένων και Παιδιών αλλά και σε νοσοκομεία και ιδιωτικά κέντρα ιδιωτικά και δημόσια ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, έχουμε φτάσει σήμερα με το πρόγραμμα «Ελευθερία» τους 9.330 000 εμβολιασμούς, Το πρόγραμμα πάει καλά όμως πρέπει να ενδυναμώνει συνεχώς καθώς χθες ξεπεράσαμε τις 100 εισαγωγές κορονοιού στα νοσοκομεία.

Αναφερόμενος στα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός ανέφερε τα εξής:

  1. Καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε όλο το προσωπικό υγειονομικών και διοικητικών στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και όλες τις Μονάδες Φροντίδας παιδιών της πρόνοιας. Έως τις 16 Αυγούστου θα πρέπει όλοι να έχουν κάνει την πρώτη δόση και να έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό ανάλογα μ το χρονικό διάστημα που προβλέπεται για κάθε εμβόλιο.
  2. Οποίος αρνείται ή  απέχει από τον εμβολιασμό θα απομακρύνεται από την εργασία άνευ αποδοχών.
  3. Επιπλέον, κάθε εισερχόμενος φιλοξενούμενος στα προαναφερθέντα Κέντρα και δομές θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος.
  4. Σε περίπτωση μη τήρησης των μέτρων θα επιβάλλεται πρόστιμο 50.000 σε κάθε ιδιοκτήτη του κέντρου ενώ το πρόστιμο θα φτάνει τα 200.000 σε περίπτωση επαναλαμβανόμενης παρατυπίας.
  5. Υποχρεωτικός καθίσταται ο εμβολιασμός σε όλους τους υγειονομικούς και διοικητικούς υπαλλήλους όλων των  ιδιωτικών αι δημόσιων δομών υγείας νοσοκομεία,  πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει έως την 1 Σεπτεμβρίου να ‘έχουν κάνει την πρώτη δόση και να έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό ανάλογα μ το χρονικό διάστημα που προβλέπεται για κάθε εμβόλιο.
  6. Να σημειωθεί ότι θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία ώστε οι δημόσιοι φορείς να προσλαμβάνουν εργαζομένους ορισμένου χρόνου ώστε να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες που θα προκύψουν από την απομάκρυνση των ανεμβολίαστων.
  7. Τέλος θα υπάρξει σύσταση επιτροπής που θα εξετάζει τις περιπτώσεις αδυναμίας εμβολιασμού λόγω προβλημάτων υγείας.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα