Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κατασκηνώσεις: Ερχονται αυστηρότερα μέτρα - Μοριακό ή rapid test στα παιδιά

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στις παιδικές κατασκηνώσεις οδηγεί στην αυστηροποίηση των μέτρων. Το θέμα θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων και αναμένεται να προτείνει νέα πρωτόκολλα κανόνων για την είσοδο των παιδιών.

Έως τώρα μόνο οι εργαζόμενοι ήταν υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν βεβαίωση εμβολιασμού ή μοριακό ή rapid test, ενώ τα παιδιά μόνο με δήλωση αρντηικού self test. Σύμφωνα με πληροφορίες του Σκάι, η Επιτροπή θα εισηγηθεί την είσοδο σε κατασκηνώσεις μόνο με αρνητικό αποτέλεσμα PCR ή rapid test και όχι με self test που ισχύει σήμερα, ενώ κατά την παραμονή των κατασκηνωτών θα διενεργούνται τακτικοί έλεγχοι. 

Παράλληλα, η αρμόδια Επιτροπή θα αξιολογήσει τον επιδημιολογικό χάρτη ανά περιοχή και να συζητήσει την επικαιροποίηση κάποιων πρωτοκόλλων που αφορούν κυρίως στον τουρισμό. 

Επίσης, έχουν ξεκινήσει ήδη αυστηροί έλεγχοι στα λιμάνια από το Λιμενικό Σώμα και στα καταστήματα εστίασης στα νησιά από την Ελληνική Αστυνομία. 

Μάλιστα, σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ και η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν στην εστίαση και την ψυχαγωγία. 

 
 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ