Νέα
  • ΓΔ: 860.06 +1.03%
  • Τζίρος: 79,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Το Ιδρυμα Μποδοσάκη ανακοίνωσε 64 νέες υποτροφίες

Την απονομή 64 υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 ανακοίνωσε το Ιδρυμα Μποδοσάκη. Οι υποτροφίες απονέμονται σε νέες και νέους που φιλοδοξούν να εξελίξουν την εκπαίδευσή τους με μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορική ή μεταδιδακτορική έρευνα σε κορυφαία πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού και σε τομείς που άπτονται της σύγχρονης ζωής, όπως η Βιοτεχνολογία, οι Νευροεπιστήμες, η Μηχανική Νοημοσύνη, οι Υπολογιστικές Επιστήμες, η Αειφόρος Ανάπτυξη κ.ά.

Σημείο αναφοράς στον χώρο των υποτροφιών στην Ελλάδα από το 1972, το Ιδρυμα Μποδοσάκη αναγνωρίζει και επιβραβεύει το πάθος για την επιστημονική εξέλιξη, την προσδοκία για ερευνητικές καινοτομίες και τη διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος, από τους 64 νέους που επιλέχθηκαν για τις φετινές υποτροφίες, οι 39 θα ακολουθήσουν Μεταπτυχιακές Σπουδές, οι 21 Διδακτορική Έρευνα, ενώ 4 θα ακολουθήσουν Μεταδιδακτορική Έρευνα. Εξ αυτών, 22 υπότροφοι θα φοιτήσουν σε ελληνικά πανεπιστήμια, ενώ οι υπόλοιποι 42 θα πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους στην Ευρώπη και την Αμερική.

«Παρατηρούμε με χαρά πως τα σχέδια των νέων, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες της φετινής χρονιάς, διατηρούν αμείωτη τη δυναμική τους. Αμείωτη παραμένει και η δική μας υποστήριξη στους στόχους των νέων της χώρας μας ως έμπρακτη εφαρμογή του οράματος του Ιδρύματος Μποδοσάκη, το οποίο υποστηρίζει κάθε μας δράση», ανέφερε σε δήλωση της η πρόεδρος του Ιδρύματος Αθηνά Δεσύπρη καλωσορίζοντας τους νέους υπότροφους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ