Νέα
  • ΓΔ: 1452.24 +0.26%
  • Τζίρος: 112,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην 3η ΕΜΑΚ Κρήτης οι πρώτες απομακρύνσεις μη εμβολιασμένων εργαζομένων

Στην 3η ΕΜΑΚ Κρήτης οι πρώτες απομακρύνσεις μη εμβολιασμένων εργαζομένων. Με διαταγή του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος που κοινοποιήθηκε χθες, εγκαταλείπουν την υπηρεσία επτά πυροσβέστες της ΕΜΑΚ που δεν εμβολιάστηκαν.

Σε όλη τη χώρα ο αριθμός των εργαζομένων στις 8 ΕΜΑΚ που απομακρύνθηκαν λόγω μη εμβολιασμού είναι 54 από τα συνολικά 400 άτομα. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ethnos.gr, από την 1η ΕΜΑΚ Αθήνας και την 2η ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης αποχώρησαν συνολικά 25 άτομα, όταν και οι δύο ΕΜΑΚ μαζί αριθμούν 180 εργαζομένους (100 έχει η Αθήνα και 80 η Θεσσαλονίκη), ενώ και από την ΕΜΑΚ της Κρήτης αποχώρησαν 7 εργαζόμενοι στους συνολικά 56.

«Δεν είναι κάτι το εκδικητικό. Όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους έχουν εμβολιαστεί και άπαντες γνώριζαν την υποχρεωτικότητα. Άλλωστε, όλοι τους θα μεταφερθούν σε όμορες υπηρεσίες κοντά στον τόπο κατοικίας τους και μάλιστα αρκετοί είχαν ήδη δηλώσει πριν την υποχρεωτικότητα ότι επιθυμούν να αλλάξουν υπηρεσίες», επισημαίνουν στο ethnos.gr πηγές από την Πυροσβεστική.

Στην Κρήτη, στη θέση αυτών που απομακρύνθηκαν έρχονται τρεις συνάδελφοί τους από άλλες υπηρεσίες, οι οποίοι ωστόσο πληρούν κάποιες προϋποθέσεις που έχουν τεθεί, ενώ άγνωστο παραμένει εάν το κενό των τεσσάρων πυροσβεστών καλυφθεί στο προσεχές διάστημα, κάτι που είναι πολύ πιθανό, όπως σχολιάζουν στελέχη της πυροσβεστικής.

Όπως έχει αποκαλύψει το creta24, η απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υπαλλήλων που υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών είχε εκδοθεί στις 18 Μαΐου.

Σύμφωνα με την απόφαση, στο πλαίσιο ανάγκης περιορισμού και αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας και της εξασφάλισης της αδιάλειπτης επιχειρησιακής λειτουργίας των υπηρεσιών, κρίνεται απαραίτητος ο εμβολιασμός του συνόλου των ένστολων υπαλλήλων που υπηρετούν στις εν λόγω Υπηρεσίες.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ