Νέα
  • ΓΔ: 1448.98 +0.95%
  • Τζίρος: 75,36 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μειωμένα ενοίκια: Ανοιξε η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις των ιδιοκτητών

Ακίνητα / Πηγή: Intime
Ακίνητα / Πηγή: Intime

Σε λειτουργία είναι πλέον από την ΑΑΔΕ η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης για την ακίνητη περιουσία. Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν από τους ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν τον Νοέμβριο μειωμένο κατά 40% ενοίκιο που έλαβαν από επιχειρήσεις και εργαζομένους που τέθηκαν σε αναστολή, λόγω των μέτρων Covid.

Οι ιδιοκτήτες καλούνται να υποβάλουν τη σχετική δήλωση και έπειτα να εκτυπώσουν την αίτησή τους, προκειμένου να αποζημιωθούν κατά 50% από το κράτος απευθείας στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Σημειώνεται ότι στις περιπτώσεις συνιδιοκτησίας, η δήλωση Covid υποβάλλεται από τον ιδιοκτήτη που έχει υποβάλει τη «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας». Επειδή υπάρχουν περιπτώσεις που έχει υποβληθεί «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας» από όλους τους συνιδιοκτήτες, τότε η δήλωση Covid θα πρέπει να υποβληθεί μόνο από έναν εκ των συνιδιοκτητών.

Το ποσό της επιστροφής των μισθωμάτων, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις στο πλαίσιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορoνοϊού, είναι αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τους Ο.Τ.Α., τα νομικά πρόσωπα των τελευταίων, τα ασφαλιστικά ταμεία και τα πιστωτικά ιδρύματα.

Πώς θα υποβάλετε τη δήλωση

Σε περίπτωση υποβολής δήλωσης Covid, τα στοιχεία εκμισθωτή, συνεκμισθωτή, μισθωτή καθώς και τα στοιχεία του ακινήτου, ανακτώνται από την τελευταία Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας με την προσθήκη των κάτωθι στοιχείων που θα πρέπει να συμπληρωθούν από τον εκμισθωτή:

1. Χρήση μίσθιου, όπου ο εκμισθωτής θα πρέπει να επιλέξει κάποια από τις ακόλουθες επιλογές:

  • «κατοικία φοιτητή εξαρτώμενου μέλους»
  • «κύρια κατοικία στην οποία ο εκμισθωτής είναι εργαζόμενος και έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας του»
  • «κύρια κατοικία στην οποία ο/η σύζυγος/μέρος συμφώνου συμβίωσης (Μ.Σ.Σ.) του μισθωτή είναι εργαζόμενος και έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας του»
  • «επαγγελματική στέγη»
  • «κύρια κατοικία ναυτικού»

2. Το μηνιαίο μίσθωμα πριν από τη μείωση.

3. Το ποσό του μισθώματος μετά τη μείωση.

4. Τον μήνα στον οποίο αφορά η μείωση.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα