Νέα
  • ΓΔ: 1447.82 +1.89%
  • Τζίρος: 148,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χριστούγεννα με SMS, χωρίς κάλαντα και έξοδο μέχρι τις 10 το βράδυ

Χριστουγεννιάτικες αγορές / Πηγή: Eurokinissi
Χριστουγεννιάτικες αγορές / Πηγή: Eurokinissi

Κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες θα γίνουν τα φετινά Χριστούγεννα λόγω του κορoνοϊού. Εκτεταμένοι έλεγχοι, περιορισμένο αριθμό ατόμων στα ρεβεγιόν και χωρίς κάλαντα θα εορταστούν φέτος.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις τόσο του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα όσο και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά η τήρηση ή μη των περιοριστικών μέτρων για τον κορoνοϊό θα κρίνει αν θα αυστηροποιηθούν την Πρωτοχρονιά.

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ με ελέγχους από την ΕΛΑΣ

'Οπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, για τις μετακινήσεις για το ρεβεγιόν εν μέσω lockdown οι πολίτες θα στέλνουν sms στο 13033 με τον κωδικό 6.

Μάλιστα, το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας ισχύει κανονικά και κατά την περίοδο των εορτών από τις 10 το βράδυ έως και τις 5 το πρωί.  Σύμφωνα με το σχέδιο της ΕΛΑΣ, κατά την παραμονή κι ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, θα αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι με πολλά αστυνομικά μπλόκα σε κεντρικούς οδικούς άξονες.

Πώς μπορούμε να πάμε σε ρεβεγιόν - Ποιο SMS στέλνουμε στο 13033

Όσον αφορά τον κωδικό που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε, προκειμένου να μεταβούμε στο σπίτι των συγγενών μας και να απολαύσουμε αυτές τις ιδιαίτερες εορταστικές στιγμές, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, ο κωδικός που πρέπει να στείλουμε στον ειδικό αριθμό 13033 είναι ο κωδικός 6.

Ρεβεγιόν μέχρι 9 άτομα

Όπως έχει ανακοινωθεί εδώ και μέρες στο γιορτινό τραπέζι επιτρέπεται να συγκεντρωθούν έως 9 άτομα από δύο οικογένειες, με τους ειδικούς λοιμωξιολόγους να απευθύνουν συστάσεις για περιορισμένες επαφές στην διάρκεια των εορτών και ρεβεγιόν και τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με τα ίδια άτομα.

Χωρίς κάλαντα οι γιορτές

Σημειώνεται πάντως ότι όπως ανακοίνωσε χθες ο κ. Χαρδαλιάς ούτε τα παιδιά θα μπορέσουν να βγουν να πουν τα κάλαντα, καθώς πέρα του ότι φέτος τα πάντα θα είναι διαφορετικά, δεν προβλέπεται και κάποια μετακίνηση για το λόγο αυτό.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ