Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Νέα έκκληση της Κεραμέως για εμβολιασμό σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές και παιδιά

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέο κάλεσμα προς τους εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές και τους μαθητές άνω των 15 ετών να εμβολιαστούν απηύθυνε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας πως παρά τη σχετική ανταπόκριση της εκπαιδευτικής κοινότητας, τα ποσοστά των εμβολιασμών δεν είναι αυτά που θα έπρεπε.

Η υπουργός Παιδείας ανέφερε στην ΕΡΤ, πως στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση έχει εμβολιαστεί το 70% των εκπαιδευτικών, ενώ το ποσοστό είναι μεγαλύτερο στις άλλες βαθμίδες. Σε αυτό το σημείο επανέλαβε πως η επιστροφή στη διά ζώσης εκπαίδευση είναι απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση, ενώ σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών είπε πως αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών.

Η κ. Κεραμέως ρωτήθηκε και για το ζήτημα της ελάχιστης βάσης εισαγωγής για να απαντήσει πως γίνεται «μία πρωτοφανής και χυδαία εργαλειοποίηση των υποψηφίων από την αντιπολίτευση που λέει ότι "κόβονται"».

«Όταν έχεις κάποιες εκατοντάδες υποψηφίων που έχουν γράψει καλύτερα από σένα, είναι λογικό να μην έχεις όλες τις επιλογές που θα ήθελες. Μας ενδιαφέρει τα παιδιά μας να έχουν επιλογές. Να τηρούνται οι ακαδημαϊκές προϋποθέσεις και να ανέβει το κύρος των σπουδών», σημείωσε η υπουργός Παιδείας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ