Νέα
  • ΓΔ: 1422.28 +0.33%
  • Τζίρος: 44,94 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Τζανάκης: Ζητούν από γιατρούς εγγυήσεις εμβολιασμού - Αποσκοπούν σε προσφυγή

Εμβόλιο / Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Προσπάθεια συγκέντρωσης εκατοντάδων εγγράφων τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ενδεχομένως για νομική προσφυγή κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, κατήγγειλε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Τόνισε στον Σκάι, ότι ανά την Ελλάδα κυκλοφορούν διάφορα έγραφα αιτήματα πολιτών ή και υγειονομικών προς γιατρούς, που με πρόσχημα «ειδικά προβλήματα» ζητούν ιατρική διαβεβαίωση μέσω «πιστοποιητικού ασφαλείας» για να εμβολιαστούν. Σε περίπτωση που ο γιατρός δεν δεχθεί να τους δώσει το έγγραφο, ζητούν να αιτιολογήσει γραπτώς την αιτία της άρνησής του.

«Όλη αυτή η προσπάθεια είναι καθοδηγούμενη νομικά, ώστε να μαζευτούν εκατοντάδες τέτοια χαρτιά, πιστοποιητικά ασφαλίσεως ή αρνήσεις, να δοθούν αυτά τα πιστοποιηθούν, ώστε να χρησιμοποιηθούν νομικά εναντίον του νόμου της υποχρεωτικότητας κατά πάσα πιθανότητα», εκτίμησε ο καθηγητής.

Εφιστά την προσοχή των γιατρών, των διοικήσεων των νοσοκομείων αλλά του υπουργείου Υγείας και συμβουλεύει τους γιατρούς να απαντούν ότι όλες οι διαβεβαιώσεις αυτές, είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Εμβολιασμών emvolio.gr στην οποία και θα πρέπει να παραπέμπουν.

«Δεν σκοπεύουν να εμβολιαστούν αλλά να οργανώσουν μια νομική διαδικασία», τόνισε χαρακτηριστικά.
 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ