Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιτάσσεται ξενοδοχείο στην Αλόννησο για τα κρούσματα covid - Τι προβλέπει η ΚΥΑ

Πηγή: Pexels

Την επίταξη ξενοδοχείου στην Αλόννησο ανακοίνωσε το υπουργείο  Οικονομικών και Υγείας, με απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Το κατάλυμα επιτάσσεται για την κάλυψη έκτακτων αναγκών προσωρινής διαμονής φυσικών προσώπων, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης του κινδύνου μετάδοσης του κορονοϊού COVID-19, για το χρονικό διάστημα από τις 29 Ιουλίου (σήμερα) έως και τις 30 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, δεν υπήρξαν καταλύματα στην περιοχή του νησιού της Αλοννήσου στις προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για προσφορά ώστε να μετατραπούν σε ξενοδοχεία για την αντιμετώπιση ενδεχομένων κρουσμάτων COVID-19 του Υπουργείου Τουρισμού.

Το τουριστικό κατάλυμα στο οποίο επιβάλλεται η αναγκαστική διάθεσή του στο δημόσιο είναι 2 αστέρων και δυναμικότητας 27 δωματίων.  Η αξία της αποζημίωσης του τουριστικού καταλύματος υπολογίζεται ανά δωμάτιο και διαμορφώνεται σε 60 ευρώ/ημέρα όταν γίνεται χρήση των δωματίων, συμπεριλαμβανομένου του κόστους σίτισης και του ΦΠΑ, και 15 ευρώ/ημέρα συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ όταν τα δωμάτια είναι κενά.

Το συγκεκριμένο τουριστικό κατάλυμα δεσμεύεται αποκλειστικά για τη φιλοξενία κρουσμάτων του κορονοϊού COVID-19 και ατόμων που φροντίζουν ή συνοδεύουν τα άτομα αυτά. Αναφορικά με τη σίτιση των διαμενόντων πρέπει να τηρούνται τα οριζόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για κάθε επιχείρηση που συνεργάζεται με το κατάλυμα και τα γεύματα να διανέμονται αποκλειστικά από το προσωπικό του καταλύματος στους διαμένοντες.

Η αποζημίωση οφείλεται για το χρονικό διάστημα ισχύος του μέτρου της αναγκαστικής διάθεσης, ήτοι από 29.7.2021 έως και 30.9.2021 και καταβάλλεται από το Υπουργείο Υγείας στο τουριστικό κατάλυμα εφάπαξ εντός 30 ημερών από την ημερομηνία υποβολής των προβλεπόμενων δικαιολογητικών μετά τη λήξη του μέτρου της αναγκαστικής διάθεσης.

Για τους σκοπούς δράσεων προστασίας της δημόσιας υγείας, η διεύθυνση του τουριστικού καταλύματος οφείλει να τηρεί αρχείο των μελών προσωπικού και όλων των ατόμων που διέμειναν στο τουριστικό κατάλυμα- όνομα, εθνικότητα, ημερομηνία άφιξης και αναχώρησης, στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail), ώστε να καθίσταται δυνατή η επικοινωνία με τις στενές επαφές τυχόν κρούσματος κορονοϊού COVID-19 που ενδέχεται να ταυτοποιηθεί εκ των υστέρων.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ