Νέα
  • ΓΔ: 873.1 -1.56%
  • Τζίρος: 94,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Φεστιβάλ Αθηνών: Προσβάσιμες σε άτομα με προβλήματα όρασης οι εκδηλώσεις

Υπογράφηκε σήμερα το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) και του ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Α.Ε. Αντικείμενο της συνεργασίας είναι η εκπαίδευση του προσωπικού του ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Α.Ε. με στόχο την εξυπηρέτηση του κοινού με προβλήματα όρασης και η δημιουργία απτικών χαρτών στους χώρους διεξαγωγής της διοργάνωσης.

Στόχος μέσα από αυτή την ενέργεια είναι οι πολιτιστικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις να γίνουν πιο προσβάσιμες στα άτομα με οπτική αναπηρία.

Παρόντες ήταν ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αρμόδιος για τα θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τα θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε ότι «αυτό που θέλουμε ως Πολιτεία είναι η ισότητα στη πρόσβαση όλων σε όλες τις δράσεις και υπηρεσίες πολιτισμού. Οι συνάνθρωποί μας με οπτικές αναπηρίες θα έχουν επιτέλους όλα όσα χρειάζονται για να κινούνται στο χώρο χωρίς δυσκολίες χάρη στους ειδικούς απτικούς χάρτες που θα τοποθετηθούν. Ταυτόχρονα η εκπαίδευση που θα λάβει όλο το προσωπικό θα εξασφαλίσει την ευκολία κάθε επίσκεψης και παρακολούθησης δράσεων στο Φεστιβάλ. Η κοινωνία μας γίνεται ανοιχτότερη και πιο προσβάσιμη για όλους».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, δήλωσε ότι «το δικαίωμα πρόσβασης στον πολιτισμό είναι αναφαίρετο, και αποτελεί ευθύνη και υποχρέωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να άρει οποιαδήποτε εμπόδια. Συνεργασίες μεταξύ εποπτευομένων φορέων σε τομείς όπως ο Πολιτισμός και η Κοινωνική Πρόνοια δεν είναι απλώς επιθυμητές, αλλά επιβεβλημένες προκειμένου να γίνουν πράξη πρωτοβουλίες που προάγουν τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, την άρση διακρίσεων σε βάρος τους και την ουσιαστική συμμετοχή τους στον πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα, τόσο ως κοινό του πολιτισμού όσο και ως δημιουργοί».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ