Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Χαρδαλιάς: Αν χρειαστεί θα ξανακλείσει η Μύκονος

χαρδαλιάς
Πηγή: Eurokinissi

«Η κυβέρνηση δεν θέλει να πάρει κανένα μέτρο και να στοχοποιήσει τα νησιά όταν, όμως, υπάρχουν συρροές πρέπει να προφυλαχθούν οι άνθρωποι», υπογράμμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ

Ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας, σχετικά με τα νησιά όπου το επιδημιολογικό φορτίο είναι πολύ υψηλό, όπως η Μύκονος, είπε ότι υπάρχει ασυδοσία από πλευράς επιχειρηματιών και συνέχισε «το νησί έκλεισε μετά από 8 ημέρες καθώς οι νέες συρροές σταμάτησαν αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα ξανακλείσει, μια εξέλιξη που απεύχεται η πολιτεία».

«Σίγουρα υπάρχουν επιχειρηματίες και πολίτες που κρατούν τα μέτρα, αλλά κάποιοι άλλοι τα παραβιάζουν, υπάρχει ασυδοσία», ανέφερε και συνέχισε σχετικά με την πιθανότητα ενός νέου τοπικού lockdown, «επειδή κάποιοι κάνουν κριτική πολύ εύκολα, όταν βλέπουμε στη Μύκονο τις συρροές να μειώνονται και σταθεροποίηση της κατάστασης, αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα που πήραμε απέδωσαν. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν θα ξανακλείσει η Μύκονος».

Για την Ίο ανέφερε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει και είναι πρωτόγνωρη ειδικά στις νέες ηλικίες, ωστόσο πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει τους ελέγχους και όχι να λάβει περιοριστικά μέτρα. «Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, ο ιός καλπάζει», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση επιχειρηματία της Ίου πως η κατάσταση είναι καλή και όλοι εμβολιασμένοι. Ζήτησε να γίνει αντιληπτό ότι το θέμα δεν βρίσκεται στο γηγενή πληθυσμό, καθώς η μεγάλη αύξηση στα νησιά αυτά, προέρχεται από την κατηγορία των κρουσμάτων που σχετίζονται με την εργασία στους χώρους εστίασης και διασκέδασης.

Oπως σημείωσε ο Ν. Χαρδαλιάς δεν είναι δυνατό σε κάθε κλαμπ να υπάρχει και από ένας αστυνομικός. «Υπάρχουν επιχειρηματίες που προσπαθούν και πρέπει να τούς αναγνωριστεί. Δυστυχώς, όμως, αυτό δεν ισχύει για τους λίγους». Τέλος, συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να πάρει κανένα μέτρο και να στοχοποιήσει τα νησιά όταν, όμως, υπάρχουν συρροές πρέπει να προφυλαχθούν οι άνθρωποι.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ