Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

ΗΠΑ - πανδημία: Παρατείνεται η απαγόρευση στις εξώσεις ενοικιαστών λόγω οφειλών

Πηγή: Pixabay

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), ο κυριότερος ομοσπονδιακός οργανισμός δημόσιας υγείας των ΗΠΑ, αποφάσισε να παραταθεί για 60 ημέρες η απαγόρευση των εξώσεων ενοικιαστών λόγω ανεξόφλητων οφειλών τους επειδή πλήττονται άμεσα ή έμμεσα από την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Η εντολή αυτή των CDC θα εκπνεύσει την 3η Οκτωβρίου.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, ο Τσακ Σούμερ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως «εξαίρει» τον οργανισμό για την απόφαση αυτή, που αφορά πρακτικά το 90% των ΗΠΑ.

«Εξαίρω τα CDC διότι επέβαλαν μορατόριουμ των εξώσεων που αφορά τη μεγάλη πλειονότητα του πληθυσμού», ανέφερε στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ο κ. Σούμερ. «Το να χάνει κανείς το σπίτι του χωρίς να φταίει είναι συγκλονιστικό και είναι ντροπή το ότι οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο δεν κούνησαν ούτε δαχτυλάκι για να συμβάλουν να αποτραπεί αυτό», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος στο Κογκρέσο.

Κάπου 15 εκατομμύρια άνθρωποι σε 6,5 εκατομμύρια νοικοκυριά οφείλουν ενοίκια ύψους άνω των 20 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη. Τον Σεπτέμβριο του 2020 τα CDC παρέτειναν με εντολή τους το μορατόριουμ τις εξώσεις, αφού έληξε το προηγούμενο που είχε εγκρίνει το Κογκρέσο. Τον Ιούνιο τα CDC παρέτειναν για άλλον έναν μήνα την απαγόρευση. Η ισχύς της απόφασης αυτής εξέπνευσε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Η παράταση του μορατόριουμ αναμένεται να δώσει το χρονικό περιθώριο προκειμένου να διανεμηθούν 46,5 δισ. δολάρια που έχει αποφασίσει το Κογκρέσο να διανεμηθούν στους ενοικιαστές. Ως χθες είχαν διατεθεί περίπου 3 δισ. δολάρια από τα κεφάλαια αυτά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ