Νέα
  • ΓΔ: 834.83 -0.17%
  • Τζίρος: 41,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

MyHealth app: Πώς λειτουργεί το νέο ψηφιακό «βιβλιάριο» υγείας - Με ένα κλικ συνταγογράφηση και παραπεμπτικά

Η εφαρμογή προβλέπει ότι οι λειτουργίες αυτές είναι διαθέσιμες και για κάθε προστατευόμενο μέλος του πολίτη που κατεβάζει και ενεργοποιεί το MyHealth app στο κινητό του

Μέσω της εφαρμογής MyHealth την οποία οι πολίτες μπορούν να κατεβάσουν για συσκευές με λογισμικό Android και iOS, αποκτούν γρήγορη, εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στα δεδομένα τους σχετικά με την ηλεκτρονική και την άυλη συνταγογράφηση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με κοινό δελτίο Τύπου του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας, οι πολίτες μέσω της εφαρμογής «μπορούν να βλέπουν όλες τις συνταγές και τα παραπεμπτικά που έχουν εκδοθεί για τον ΑΜΚΑ τους (αριθμό και ημερομηνία έκδοσης, γιατρός που συνέταξε το έγγραφο, καθώς και όλο το περιεχόμενό τους)». Ακόμα, θα λαμβάνουν μέσω του MyHealth app ειδοποιήσεις στο κινητό τους (push notifications) «για κάθε συνταγή ή παραπεμπτικό που εκδίδεται για τον ΑΜΚΑ τους μέσω της άυλης συνταγογράφησης».

Συνταγογραφήσεις και παραπεμπτικά με ένα κλικ

Μάλιστα, η εφαρμογή προβλέπει ότι οι λειτουργίες αυτές είναι διαθέσιμες και για κάθε προστατευόμενο μέλος του πολίτη που κατεβάζει και ενεργοποιεί το MyHealth app στο κινητό του. Σύμφωνα με ανακοίνωση των συναρμόδιων υπουργείων, αυτή τη στιγμή η εφαρμογή περιλαμβάνει συνταγές και παραπεμπτικά που έχουν εκδοθεί από τον Ιανουάριο του 2020 και εντεύθεν ενώ μέσα στο φθινόπωρο θα προστεθούν όλα τα σχετικά δεδομένα από το 2012.

Μοναδική προϋπόθεση για την χρήση του MyHealth app είναι η εγγραφή στην άυλη συνταγογράφηση μέσω της ιστοσελίδας ehealth.gov.gr. Η εγγραφή αλλά και η χρήση της ίδιας της εφαρμογής είναι ιδιαίτερα απλή.

Πώς γίνεται η εγγραφή στο MyHealth

Για την χρήση του MyHealth app απαιτείται εγγραφή στην άυλη συνταγογράφηση και πιστοποιημένος αριθμός κινητού τηλεφώνου μέσω του ΕΜΕΠ (ή εάν έχετε εκδώσει στο παρελθόν ηλεκτρονική υπεύθυνη δήλωση ή εξουσιοδότηση μέσω του gov.gr).

Η εφαρμογή μπορεί να εγκατασταθεί σε κινητά με λογισμικό Android και iOS. Απαιτείται, ωστόσο, να έχει γίνει ήδη εγγραφή στην άυλη συνταγογράφηση (δείτε οδηγίες εδώ). Κατά την εγκατάσταση του MyHealth, ζητείται αρχικά αυθεντικοποίηση με κωδικούς Taxis, ενώ στη συνέχεια αποστέλλεται εξαψήφιος OTP (Κωδικός Μιας Χρήσης).

Η εφαρμογή διαθέτει τη δυνατότητα εισόδου με βιομετρικά στοιχεία (δακτυλικό αποτύπωμα) για πιο εύκολη πρόσβαση.

Όπως αναφέρουν τα συναρμόδια υπουργεία «για την ασφαλή πρόσβαση στην εφαρμογή, η ταυτοποίηση του πολίτη γίνεται σε πρώτο επίπεδο με τους κωδικούς στο Taxisnet και κατόπιν με την καταχώρηση κωδικού μιας χρήσης (OTP - One Time Password), ο οποίος αποστέλλεται σε αριθμό κινητού τηλεφώνου που ανήκει επιβεβαιωμένα στον πολίτη».

Στο MyHealth app θα προστίθενται διαρκώς νέες δυνατότητες, αρχής γενομένης από τις ιατρικές βεβαιώσεις, οι οποίες σύντομα θα είναι διαθέσιμες τόσο μέσω της άυλης συνταγογράφησης, όσο και μέσω της εφαρμογής καθώς πρόκειται για την βάση του Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας που υλοποιήθηκε από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ), εποπτευόμενο φορέα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Μεταξύ των λειτουργιών και των δεδομένων που θα προστεθούν στην εφαρμογή είναι διαγνωστικές εξετάσεις ή οι ακτινολογικοί έλεγχοι.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ