Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο έλεος της φωτιάς και η Αρχαία Ολυμπία - Εκκενώνονται επτά χωριά

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Εντολή για προληπτική εκκένωση των οικισμών Αρχαία Ολυμπία, Μιράκα, Πελόπιο, Πλάτανος και Καυκανιά λόγω της φωτιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη στην ευρύτερη περιοχή της Ηράκλειας και της Μιράκα, δόθηκε το απόγευμα της Τετάρτης. Νωρίτερα είχαν εκκενωθεί και οι κοινότητες, Ηράκλεια και Πουρνάρι.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγο έφτασε στο σημείο και το ρωσικό αεροσκάφος Beriev για να επιχειρήσει στο πύρινο μέτωπο της Ολυμπίας.

Νέα Πυρκαγιά στην περιοχή Μέλπεια

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση της περιοχής Μέλπεια, στις 16:51 το απόγευμα της Τετάρτης. Στην περιοχή έχουν ήδη κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Νέες εστίες διαρκώς στην Αρχαία Ολυμπία

Οπως είπε στο OPEN TV, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, συνεχώς προκύπτουν νέες εστίες. «Υπάρχει κίνδυνος. Θέλουμε περισσότερα εναέρια μέσα, το λέμε από το μεσημέρι. Να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε την ύστατη στιγμή. Ζητάμε βοήθεια», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ilialive, υπάρχουν εγκλωβισμένοι σε στάβλο στην περιοχή του Πελοπίου. Δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση ωστόσο για το θέμα.

Ο κ. Βασίλης Κράλης, κάτοικος της Αρχαίας Ολυμπίας, μιλώντας στο OPEN συνέκρινε τις πυρκαγιές στην περιοχή με αυτές του 2007. «Φυσάει δυνατός αέρας, είναι τρομερά δύσκολη η κατάσταση. Εγκαταλείπουμε με πόνο ψυχής τα σπίτια μας», είπε.

Ενίσχυση πυροσβεστικών δυνάμεων

Στο μεταξύ, ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 31 οχήματα και τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα. Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική οδό

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική οδό Τριπόλεως – Πύργου, από το 124ο χιλιόμετρο και το 130ο χιλιόμετρο έχει διακοπεί λόγω πυρκαγιάς. «Οι μετακινήσεις προς Ηρακλειά, Πελόπιο, Πλάτανο, Καυκωνία, Κοσκινιά, Πουρνάρι, Χελιδόνι, Μάγειρα, Κλαδέο, Μιράκα πρέπει να αποφεύγονται».

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. στις περιοχές πραγματοποιούνται ρίψεις νερού από εναέρια μέσα του πυροσβεστικού σώματος. «Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί κατά τη μετακίνησή τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ