Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

LIVE: Σε πύρινο κλοιό η Ελλάδα - Βιβλική η καταστροφή - Ενας νεκρός (vid)

Πηγή: Eurokinissi

Εναν νεκρό μετράει η πύρινη λαίλαπα που καταστρέφει για τρίτο 24ωρο Αττική, Εύβοια και Πελοπόννησο.

Σήμερα, λίγο πριν τις 3.30 εξέπνευσε εθελοντής πυροσβέστης από την Ιπποκράτειο Πολιτεία που τραυματίστηκε στο κεφάλι, από πτώση στύλου της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου ΚΑΤ, διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ κάτοικος της Ιπποκράτειου Πολιτείας, ηλικίας 38 ετών με κτύπημα στο κεφάλι με μη ανιχνεύσιμα ζωτικά σημεία. Έγινε προσπάθεια ανάνηψης επί 70 λεπτά χωρίς αποτέλεσμα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Νοσοκομείου.

Ανεξέλεγκτα καίνε τα μέτωπα και άλλες περιοχές με μικρότερα μέτωπα. Αρκετοί άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, ενώ δύο εθελοντές πυροσβέστες έχουν διασωληνωθεί στον νοσοκομείο ΚΑΤ.

Στην Αττική, η πυρκαγιά που αναζωπυρώθηκε χθες το μεσημέρι μαίνεται ανεξέλεγκτα και είναι πλέον μέσα στις Αφίδνες, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας πέρασε την εθνική οδό προς Καπανδρίτι, στο ύψος των διοδίων, ενώ από την άλλη πλευρά έφτασε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Δραματική είναι η κατάσταση στη βόρεια Εύβοια, εξαιρετικά δύσκολα είναι τα πράγματα στην Ηλεία και τη Μεσσηνία, ενώ, σύμφωνα με τις προβλέψεις, σήμερα αναμένονται ισχυροί άνεμοι και η προοπτική εξέλιξής τους προκαλεί εφιάλτη στους επιτελείς της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας. 

Το μέτωπο της πυρκαγιάς παραμένει ισχυρό στη Μεσσηνία, ενώ προβληματισμό προκαλεί και το νέο μέτωπο στην Φωκίδα.

Δεκάδες χωριά έχουν εκκενωθεί σε όλα τα μέτωπα, ενώ οι κάτοικοι απηυθύνουν κραυγή αγωνίας.

19.46  Μήνυμα του 112 για εκκένωση των περιοχών Πάνορμος, Όρμος Λεμονιάς και 'Αγιοι Πάντες Φωκίδας    

19.45  Μήνυμα στάλθηκε μέσω του 112 για εκκένωση της Λίμνης Ευβοίας προς Λιμένα Λίμνης και Ferry Boat

19.28 Πυρκαγιές σε Αρτα, Πρέβεζα και Σμόλικα

18.52 Πριν από λίγο, η φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό Δάφνη της Εύβοιας, έναν οικισμό που επισκέφθηκαν οι φλόγες αρκετές φορές τις πρώτες ώρες.

18.11 Φωτιά έχει ξεσπάσει σε θαμνώδη έκταση σε λόφο πάνω από το ξενοδοχείο Cape Sounio. Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

18.06 Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική η φωτιά έχει φτάσει στις παρυφές της Σταμάτας

17.44 Εκκενώνονται προληπτικά, όπως αναφέρει ο Δήμος Διονύσου, η Αμυγδαλέζα και η Σταμάτα λόγω του μετώπου στην Αγία Τριάδα προς Λίμνη Μαραθώνος. Η απομάκρυνση των κατοίκων γίνεται με κατεύθυνση προς Δροσιά. Εντός ολίγου θα αποσταλεί μήνυμα από το 112.

17.30 Εκκενώνεται ο οικισμός του Μύτικα, κοντά στο Καλογερικό Άρτας

16.21 Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση πάνω από το νεκροταφείο των Άνω Λιοσίων

16.14 Επιχείρηση απεγκλωβισμού 10 ατόμων από παραλία στο χωριό Βαθύ Γυθείου, από πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος

16.00 Εκλεισε η εθνική οδός στη γέφυρα της Τσακώνας, στα όρια των νομών Μεσσηνίας και Αρκαδίας, από αναζωπύρωση της φωτιάς 

15.34 Πέθανε ο εθελοντής πυροσβέστης της Ιπποκρατείου Πολιτείας που διακομίστηκε στο ΚΑΤ, έπειτα από τραυματισμό που υπέστη στο κεφάλι, ως συνέπεια ατυχήματος

15.13 Εκκένωση των οικισμών Βίλλια, Τσαπαρέικα και Νεμούτα Ηλείας

15.05 Εκκένωση των οικισμών Πευκόφυτο και Ποντίων του Αγίου Στεφάνου

14.50 Εκκενώνεται η ευρύτερη περιοχή του Θεολόγου στην Φθιώτιδα

14.48 Εντολή εκκένωση για το Γύθειο και το Μαυροβούνι

14.24 Το μέτωπο της φωτιάς στην Ανατολική Μάνη μεγαλώνει και έχει κλείσει ο περιφερειακός δρόμος Μαυροβουνίου- Γυθείου, στο ύψος του Μαυροβουνίου. Εχουν εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους περισσότερες από 10 κοινότητες

14:09 Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Λίμνης Μαραθώνα και Καλέτζι Αττικής να εκκενώσουν τώρα προς Γραμματικό. Το μήνυμα αναφέρει: Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λίμνης Μαραθώνα ή Καλέτζι Αττικής, εκκενώστε τώρα προς Γραμματικό

14:03 Εντολή εκκένωσης της Creta Farm στο Κρυονέρι

14:00 Ηράκλειο: Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου

13:58 Σύμφωνα με την ΕΡΤ, εντοπίστηκε ένας εκρηκτικός μηχανισμός στην Πάρνηθα, ενώ ένας ύποπτος συνελήφθη στο Κρυονέρι.

13:54 Φωτιά στην Αττική: Στο Κρυονέρι η πυρκαγιά – Καίγονται σπίτια - Μεγάλη αναζοπύρωση στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

13:52 Πύργος: Στο νοσοκομείο πυροσβέστες μετά από ανατροπή οχήματο

13:50 Νέο μήνυμα του 112 για πόρτες και παράθυρα σε Κάλαμο, Μαρκόπουλο Ωρωπού.

13:42 Εκκένωση ακόμη ενός χωριού, της Κηρίνθου στην Εύβοια, ανατολικότερα της Στροφυλιάς στην ανατολική πλευρά του μετώπου. Ήδη εκκενώνονται τα χωριά Φαράκλα, Ζωοδόχου Πηγής, Μετόχι, Κεχριές, Μαντούδι, Κυμάσι, Κρύα Βρύση και Σπαθάρι.

13:38 Στη διάθεση των πυρόπληκτων θέτει ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τις δομές της Εκκλησίας

13:32 Δήμαρχος Διονύσου: «Η κατάσταση είναι τραγική και έκρυθμη»

13:27 Έκτακτη ενημέρωση από τον Ν. Χαρδαλιά στις 14:00 για την εξέλιξη των πυρκαγιών

13:20 Φωτιά στον Θεολόγο: Η πυροσβεστική καλεί για εκκένωση του οικισμού

13:12 ΔΕΔΔΗΕ: Εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος στην Αττική - Δείτε σε ποιες περιοχές

12:52 ΚΤΕΛ: Κανονικά με παράκαμψη μέσω Θήβας τα δρομολόγια από και προς Θεσσαλονίκη και Αθήνα

12:49 Αγ. Στέφανος: Επταμελής οικογένεια απεγκλωβίστηκε  με τη συνδρομή του στρατού

12:38 Τσίπρας από Κρυονέρι: Έκκληση για πτητικά μέσα- Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εθελοντές και πυροσβέστες

12:34 Με θεαματικό βίντεο από Canadair που πραγματοποιεί ρίψεις, στη φλεγόμενη Πάρνηθα, έστειλε μήνυμα η Πολεμική Αεροπορία. «Συνεχίζουμε, για όσο χρειαστεί!»

12:33 Ηράκλειο: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί σε επιχείρηση στην περιοχή του Γιόφυρου

12:26 Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Καρδία του δήμου Θέρμης

12:21 Ο Άγιος Στέφανος, όπως αναφέρουν από την Πυροσβεστική, δεν κινδυνεύει πλέον και ο κίνδυνος μεταφέρεται προς το Καπανδρίτι και τη Μαλακάσα.

12:15 Εφιαλτικές διαστάσεις παίρνει η πυρκαγιά στην Αττική, η οποία πλέον μαίνεται ανεξέλεγκτη και στα τρία μέτωπα που έχουν δημιουργηθεί από τη νύχτα, ειδικότερα στην απέναντι πλευρά της εθνικής οδού, προς Καπανδρίτι, και από την πλευρά της Πάρνηθας στις Αφίδνες και την Ιπποκράτειο Πολιτεία, όπου έχουν καεί σπίτια και επιχειρήσεις.

Πηγή: Eurokinissi

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, αυτήν την ώρα, εντοπίζεται στο μέτωπο που είναι σε εξέλιξη από την πλευρά του Καπανδριτίου, καθώς η φωτιά πέρασε την εθνική οδό πολλές φορές τη νύχτα, δημιουργώντας εστίες, που τελικά εξελίχθηκαν σε ενιαίο μέτωπο.

Σε αυτό το μέτωπο, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά κατευθύνεται προς το Πολυδένδρι και το Καπανδρίτι, αλλά και προς τη Μαλακάσα και τη Λίμνη Μαραθώνα. Για αυτόν τον λόγο αυτό, πριν από λίγη ώρα, εστάλησαν μηνύματα από το 112 για εκκένωση του Καπανδριτίου, του Πολυδενδρίου, της Μαλακάσας και του οικισμού Σφενδάλη, ενώ τη νύχτα εκκενώθηκε ο Βόθωνας προς τη Λίμνη Μαραθώνα και οι οικισμοί Ποντίων και Πευκόφυτο του Αγίου Στεφάνου.

12:14 Σε συναγερμό τέθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Ηράκλειο Κρήτης από αστική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Γιόφυρο. Την περιοχή έχουν καλύψει πυκνοί καπνοί, ενώ λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

12:11  Πατούλης: Θέλουμε περισσότερα εναέρια μέσα - Ενεργοποιείται το 1110 για τους πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα

12:07  Είκοσι πολίτες και 4 πυροσβέστες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας στην Πελοπόννησο από τις πυρκαγιές

11:55 Συνεχίζεται η μάχη της κατάσβεσης και στα τρία πύρινα μέτωπα στη Δ.Μακεδονία, χωρίς να κινδυνεύουν οικισμοί μέχρι στιγμής

11:51 Στις περιοχές όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι πυρκαγιές εντοπίζονται τα περισσότερα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αυτήν την ώρα ενώ στη Μάνη γίνονται και πάλι διακοπές εξαιτίας της χθεσινής αναζωπύρωσης.

Στην Αττική: Ιπποκράτειος πολιτεία, τμήμα της Μαλακάσας, των Αφιδνών, τμήμα στο Πολυδένδρι, το αντλιοστάσιο Κρυονερίου και τα βασιλικά κτήματα Τατοΐου.

Στην Εύβοια περιοχή Αγ.Αννας-Μαντουδίου

Στην Πελοπόννησο: στην Ηλεία τα χωριά Χελιδόνι, Κρυονέρι, Νεράιδα, Πουρνάρι, Καυκανιά, Λάσδικα, Πεύκες, Λάλα. Στη Μεσσηνία :Δασοχώρι, Αγία Θεοδώρα, Βράχος, 'Ανω Μέλπεια, Αγιος Αθανάσιος, Μοναστηράκι, Αγιοι Θεόδωροι, Καρνάσι. Στη Μάνη: Σιδηρόκαστρο , Μυρσίνη, Λυγερά, Κονάκια, Πολυάραβος

Στο Αγρίνιο τα χωριά Ελαία, Καλλιθέα, Δαφνοχώρι

Χωρίς ρεύμα είναι επίσης η Λέρος ενώ στην Κω γίνονται εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος έως ότου εγκατασταθούν στο νησί τα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη που απαιτούνται για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

11:47 Στην περιοχή του Λάλα βρίσκεται το κυριότερο μέτωπο της φωτιάς, στην Ηλεία

11:43 Υπoυργείο Υγείας: Δεν θα γίνουν εμβολιασμοί στις περιοχές που είναι σε εξέλιξη πυρκαγιές

11:39

11:36 Αθηνών- Λαμίας: Λόγω διακοπής της κυκλοφορίας στην γέφυρα Καλυφτάκη έχει δημιουργηθεί μεγάλο μποτιλιάρισμα στο ρεύμα προς Αθήνα

11:33 Προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, μεταξύ των χιλιομετρικών θέσεων 198,6 και 210,6 του Νέου Αυτοκινητόδρομου Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα και Κλάδος Λεύκτρο- Σπάρτη. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται στην Παλαιά Εθνική Οδό Τρίπολης- Καλαμάτας. 

11:30 Οι Ένοπλες Δυνάμεις, ανταποκρινόμενες άμεσα στα αιτήματα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, συμμετέχουν ενεργά, με προσωπικό και μέσα όπου ζητηθεί, στις προσπάθειες της κρατικής μηχανής για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και την ίδια ώρα εντατικοποιούν τις περιπολίες ανά την επικράτεια για την πρόληψή τους.

11:26 Εκκενώθηκαν τα Βασιλικά Ευβοίας. Φτάνει στη θάλασσα η φωτιά

11:24 Εκκενώνονται οικισμοί στη Μαλακάσα και στο Καπανδρίτι

11:20 Παρανάλωμα του πυρός εταιρεία με εύφλεκτα υλικά στις Αφίδνες

11:18 Το κλειστό γυμναστήριο της Αρεόπολης είναι ανοιχτό όλο το 24ωρο  για κατοίκους περιοχών που εκκενώνονται ή απειλούνται από τη φωτιά στη Μάνη

11:14 Ενώθηκαν τα μέτωπα στην Εύβοια - Εκκενώθηκαν δεκάδες χωριά

11:00 Για πολύ μεγάλες αναζωπυρώσεις της πυρκαγιάς στην περιοχή των Αφιδνών και πολύ ισχυρούς δυτικούς ανέμους, αυτήν την ώρα, έκανε λόγο, στο ΑΠΕ, ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης, ο οποίος βρισκόταν στο Καπανδρίτι. Όπως ανέφερε, βρίσκεται στα 30-40 μέτρα από την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, με φορά προς την Αθήνα καίγοντας δασική έκταση.

«Εδώ που είμαι βλέπω να καίγεται δάσος αλλά είμαι σίγουρος ότι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, που είχαμε μεγάλη αναζωπύρωση και πριν πιάσει τόσο δυνατός αέρας, θα έχουμε προβλήματα άλλα. Τα μέτωπα είναι πολλά, όχι μόνο ένα, έχω μετρήσει τουλάχιστον τέσσερα και κινδυνεύουν και οικισμοί», τόνισε ο κ. Γιασημάκης.

10:49 TΡΑΙΝΟΣΕ: Καταργούνται οι αμαξοστοιχίες 54 και 55 λόγω πυρκαγιάς

10:40 Χωρίς ρεύμα το πρωί η Ιπποκράτειος πολιτεία, τμήμα της Μαλακάσας, των Αφιδνών, του Αγίου Στεφάνου, ένα τμήμα στο Πολυδένδρι, το αντλιοστάσιο Κρυονερίου και τα βασιλικά κτήματα Τατοΐου. Στην Εύβοια διακοπές στις περιοχές Κεχριές, Λίμνη, Δάφνη, Μουρτιάς, Σηπιάδα, Χρόνια ενώ στην Πελοπόννησο η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί.

10:36 Στις πληγείσες περιοχές στο Κρυονέρι μεταβαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

10:33 Στις περιοχές που πλήττονται από την πυρκαγιά, στις οποίες έχουν εφαρμοστεί σχέδια εκκένωσης από χθες, εντοπίζονται τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αυτήν την ώρα.

Ωστόσο η κατάσταση για το δίκτυο ηλεκτροδότησης παραμένει κρίσιμη όσο η φωτιά απειλεί σημαντικές εγκαταστάσεις του ΑΔΜΗΕ από τις οποίες εξαρτάται η ασφαλής τροφοδοσία της Αττικής.

Χωρίς ρεύμα, λόγω της καταστροφής του δικτύου από τις πυρκαγιές, ήταν το πρωί της Παρασκευής η Ιπποκράτειος πολιτεία, τμήμα της Μαλακάσας, των Αφιδνών, του Αγίου Στεφάνου, ένα τμήμα στο Πολυδένδρι, το αντλιοστάσιο Κρυονερίου και τα βασιλικά κτήματα Τατοΐου.

Αντίστοιχα στην Εύβοια οι διακοπές είναι στις περιοχές Κεχριές, Λίμνη, Δάφνη, Μουρτιάς, Σηπιάδα, Χρόνια ενώ στην Πελοπόννησο σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί.

Πηγή: Eurokinissi

Στην Αττική η προσπάθεια που έγινε να προστατευθούν οι βασικές υποδομές (Κέντρο Υπερυψυλής Τάσης Αγ.Στεφάνου), από το οποίο εξαρτάται η ασφαλής ηλεκτροδότηση της πρωτεύουσας απέδωσε χθες, με αποτέλεσμα να μην χρειαστεί η εφαρμογή του προγράμματος κυλιόμενων διακοπών στην ηλεκτροδότηση προκειμένου να αποφευχθεί γενική διακοπή. Ωστόσο η σημερινή ημέρα, με τα υψηλά φορτία λόγω της ζέστης και τις συνεχιζόμενες πυρκαγιές παραμένει δύσκολη. Χθες βγήκαν εκτός λειτουργίας για αρκετές ώρες η Γραμμή Μεταφοράς Λάρυμνας (400kV) και η ΓΜ Οινοφύτων (150kV) οι οποίες ωστόσο επανήλθαν σε λειτουργία.

10:28 Από το ΚΑΤ ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ότι από όλες της περιοχές Αττικής έχουν διακομιστεί με το ΕΚΑΒ 9 περιστατικά σε νοσοκομεία της Αθήνας. Πρόκειται για πέντε εγκαυματίες, ένα τραυματία και τρεις με αναπνευστικά προβλήματα. Από τη βόρεια Εύβοια έχουν διακομιστεί 11 περιστατικά στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, διευκρινίζοντας πως αν χρειαστεί θα μεταφερθούν μάλλον στο νοσοκομείο της Λαμίας.  

10:15

09:42 Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι από χθες στις 3:30 τα  ξημερώματα ξεκίνησε η εκκένωση του γηροκομείου στη Νέα Θάλπη, στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου. Όπως είπε, πρόκειται για 47 κατάκοιτους πολίτες οι οποίο μεταφέρονται στα νοσοκομεία Παμμακάριστος και Ελπίς.

09:35  «Συνεχίζονται τα προβλήματα με τις φωτιές στη Μεσσηνία», λέει στο ΑΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος και όπως επισημαίνει, «τα σημαντικότερα από αυτά εντοπίζονται στις περιοχές Μέλπεια και Βλαχόπουλο».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «στην Μέλπεια, η φωτιά κατεβαίνει προς τις περιοχές Δεσύλλα και Δασοχώρι, ενώ ένα άλλο μέτωπο κινήθηκε προς τους Χράνους της Αρκαδίας, μπήκε σε μία χαράδρα και κινείται εκ νέου προς Μεσσηνία».

Όσον αφορά στο πύρινο μέτωπο στην περιοχή Βλαχόπουλο, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι «η φωτιά καίει μέσα σε δύσβατο σημείο, όπου υπάρχει συμπαγές δάσος, ενώ εκεί κοντά βρίσκονται οι κοινότητες Κρεμμύδια και Χατζή.»

Σχετικά με την φωτιά στην Άνθεια Καλαμάτας, ο Στάθης Αναστασόπουλος ανέφερε ότι «περιορίστηκε χάρις και στην επέμβαση των πυροσβεστικών μέσων που διαθέτει ο δήμος».

Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι «ήταν σημαντική η συμβολή των πολιτών στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, οι οποίοι βοήθησαν τις πυροσβεστικές δυνάμεις, ιδιαίτερα στα μέτωπα στις κοινότητες Καρνάσι και 'Ανθεια, μεταφέροντας νερό με τα αγροτικά τους μηχανήματα».

Πηγή: Eurokinissi

09:15 Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταβαίνει στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ