Νέα
  • ΓΔ: 1452.24 +0.26%
  • Τζίρος: 112,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά - Εύβοια: Νέο μέτωπο προς Αιδηψό – Δραματική έκκληση για εναέρια μέσα

Πηγή: Eurokinissi

Η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια βρίσκεται εκτός ελέγχου και καίει την περιοχή εδώ και τέσσερις ολόκληρες ημέρες με ένα νέο μέτωπο να έχει προκύψει σήμερα καθώς η φωτιά κινείται προς Αιδηψό.

Αυτή την ώρα, η μάχη με τη φωτιά δίνεται στα χωριά Σπαθάρι και Μετόχι ενώ το μέτωπο κινείται νότια προς Καλύβια, Τρούπη και Προκόπι.

Από την άλλη πλευρά, η Λίμνη, η Μουρτιά, οι Κεχριές, η Δάφνη και οι Ροβιές δοκιμάστηκαν εκ νέου τη νύχτα, και μέχρι τις πρωινές ώρες πάνω από 1.300 άνθρωποι μεταφέρθηκαν με πλωτά μέσα στην Αιδηψό.

Το πύρινο μέτωπο από τις Ροβιές κατευθύνεται στην Αιδηψό και δόθηκε εντολή για εκκένωση των κατασκηνώσεων της Μητρόπολης Χαλκίδας και της γυναικείας Μονής της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου.

Έκκληση για εναέρια μέσα απηύθυνε, μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ και ο δήμαρχος Ιστιαίας -Αιδηψού Γιάννης Κοτζιάς, για κατάσβεση του μετώπου που κινείται από τις Ροβιές προς τα χωριά της Ιστιαίας και που όπως επισήμανε μπορεί να φτάσει μέχρι την πόλη της Ιστιαίας.

Βορειότερα, στις Ροβιές, το νέο μέτωπο που κατέβηκε μέχρι τη θάλασσα καίει ό,τι βρίσκει μπροστά του. Πήρε δυτική κατεύθυνση προς Αιδηψό, με συνέπεια μέσα στη νύχτα να γίνονται εκκενώσεις στις κατασκηνώσεις της Mητρόπολης αλλά και στο γυναικείο μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ