Νέα
  • ΓΔ: 860.32 +1.29%
  • Τζίρος: 37,98 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κατάρ: Η αδυναμία της βασιλικής οικογένειας στην Ελλάδα και η άμεση αποστολή βοήθειας για τις φωτιές

Wikipedia

Η βασιλική οικογένεια του Κατάρ είναι γνωστό ότι λατρεύει να έρχεται για διακοπές στην Ελλάδα και αυτό κάνει τα τελευταία χρόνια κάθε καλοκαίρι.

Μέλη της μάλιστα βρέθηκαν τον Ιούνιο στη χώρα μας και ταξίδεψαν με την υπερπολυτελή θαλαμηγό Al Lusail στο Ιόνιο πέλαγος. 

Λίγες εβδομάδες αργότερα, η Ελλάδα κλήθηκε να διαχειριστεί μια πρωτοφανή πύρινη επέλαση, με δεκάδες μέτωπα σε Αττική, Εύβοια και Πελοπόννησο.

Τις δυνάμεις πυρόσβεσης της χώρας μας συνέδραμαν και άλλα ευρωπαϊκά κράτη, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Μεταξύ της λίστας με τις χώρες που πρόσφεραν  βοήθεια στην Ελλάδα για την κατάσβεση των πυρκαγιών ανά την επικράτεια είναι και το Κατάρ, που έστειλε σήμερα 66 άτομα και 3 οχήματα. 

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία του Κατάρ: «Από την αρχή των καταστροφικών πυρκαγιών στην Ελλάδα το Κράτος του Κατάρ στάθηκε στο πλευρό της Ελλάδας εκφράζοντας την ανησυχία του για την πορεία του πύρινου μετώπου σε όλη την ελληνική επικράτεια και δηλώνοντας ότι η Ντόχα είναι έτοιμη να συνδράμει αν και όπως αυτό ζητηθεί.

Με εντολή της Α.Υ. Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani, Εμίρη του Κράτους του Κατάρ, έφτασε την Κυριακή 8 Αυγούστου 2021 στην Ελλάδα το πρώτο τμήμα της Διεθνούς Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης του Κατάρ (Qatar International Search and Rescue Group of the Internal Security Force) που υπάγεται στην Εσωτερική Ασφάλεια της χώρας για να συμμετάσχουν στο επιχειρησιακό σχέδιο κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Εύβοια. Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται η άφιξη του δεύτερου τμήματος της εν λόγω Ομάδας».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ