Νέα
  • ΓΔ: 1416.47 -0.08%
  • Τζίρος: 6,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Πυρκαγιές: Κινητοποίηση της ασφαλιστικής αγοράς για την εξυπηρέτηση των πληγέντων

Attiki kamena
Πηγή: Eurokinissi

Οι ασφαλιστικές εταιρίες μέλη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) θα ανταποκριθούν για ακόμη μία φορά με συνέπεια και κοινωνική ευθύνη στην άμεση καταγραφή και αποζημίωση των απωλειών που υπέστησαν οι ασφαλισμένοι συμπολίτες μας στις καταστροφικές πυρκαγιές. 

Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, προστίθεται ότι η ένωση εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους πληγέντες και γνωστοποιείται ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες - μέλη της ΕΑΕΕ, εκπληρώνοντας το ρόλο τους θέτουν σε άμεση προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των πληγέντων από τις πυρκαγιές, ενεργοποιώντας ειδικά σχέδια αντιμετώπισης καταστροφών που περιλαμβάνουν :

  • την θέσπιση ειδικών γραμμών υποστήριξης και εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων καθώς και άλλων καναλιών επικοινωνίας συνεχούς λειτουργίας
  • τη δημιουργία απλοποιημένων διαδικασιών «fast track» για την άμεση καταγραφή και αξιολόγηση των ζημιών καθώς και την καταβολή των αποζημιώσεων
  • την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών των πληγέντων ασφαλισμένων με προκαταβολές και άλλες ενέργειες όπου αυτό είναι εφικτό.

Υπενθυμίζεται ότι «η ΕΑΕΕ έχει εδώ και χρόνια αναδείξει τη σπουδαιότητα της συντεταγμένης διαχείρισης κινδύνων φυσικών καταστροφών και της θέσπισης ενός εθνικού συστήματος χρηματοδότησης των ζημιών - με σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα- και έχει αναγνωρίσει και επισημάνει τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στην εξέλιξη φαινομένων όπως αυτά που βιώνει η χώρα τις τελευταίες ημέρες».

Τέλος, σημειώνεται ότι όπως γίνεται σε κάθε καταστροφικό γεγονός, η ΕΑΕΕ προχωρά στην εκπόνηση της έρευνας των ασφαλισμένων ζημιών με σκοπό την ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων μερών.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ