Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eurostat: Τα ελληνόπουλα φεύγουν από το σπίτι των γονιών τους μετά τα 29

Πηγή: Eurokinissi

Στην Ελλάδα τα παιδιά εγκαταλείπουν το σπίτι των γονιών τους σε μεγαλύτερη ηλικία σε σχέση με την αντίστοιχη μέση ηλικία στην ΕΕ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το 2020, οι Eλληνες αφήνουν το σπίτι των γονιών τους κατά μέσο όρο σε ηλικία 29,4 ετών, έναντι 26,4 ετών στην ΕΕ.

Η έρευνα έγινε από τη Eurostat με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας και εξετάζει τη μέση ηλικία κατά την οποία οι νέοι εγκαταλείπουν το πατρικό τους. Το 2020, σε ολόκληρη την ΕΕ, οι νέοι εγκατέλειψαν την γονεϊκή εστία κατά μέσο όρο σε ηλικία 26,4 ετών. Ωστόσο, αυτός ο μέσος όρος ποικίλλει μεταξύ των διαφόρων κρατών μελών της ΕΕ.

Στις περισσότερες χώρες τα αγόρια αργούν περισσότερο να εγκαταλείψουν το σπίτι των γονιών τους, σε σχέση με τα κορίτσια.

Στην Ελλάδα τα αγόρια αφήνουν το πατρικό τους σε μέση ηλικία τα 30,8 έτη, έναντι 27,4 έτη στην ΕΕ. Αντίθετα, τα κορίτσια στην Ελλάδα αφήνουν το πατρικό τους σε μέση ηλικία τα 28 έτη, έναντι 25,4 έτη στην ΕΕ. Εκτός από την Ελλάδα, σε άλλες επτά χώρες (Κροατία, Σλοβακία, Βουλγαρία, Ιταλία, Μάλτα, Πορτογαλία και Ισπανία) παρατηρείται ότι οι άνδρες εγκαταλείπουν το σπίτι των γονιών τους σε ηλικία άνω των 30 ετών.

Οι μεγαλύτερες ηλικίες καταγράφηκαν στην Κροατία (32,4), τη Σλοβακία (30,9), τη Μάλτα και την Ιταλία (και τα 30,2) Αντίθετα, η Δανία (21,2 έτη), το Λουξεμβούργο (19,8) και η Σουηδία (17,5) κατέγραψαν τον χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας, όλοι κάτω των 22 ετών.

Στις περισσότερες βόρειες και δυτικές χώρες, οι νέοι εγκατέλειψαν το σπίτι των γονέων κατά μέσο όρο στις αρχές έως τα μέσα της εικοσαετίας, ενώ στις νότιες και ανατολικές χώρες η μέση ηλικία ήταν λίγο πριν ή λίγο μετά τη συμπλήρωση των 30 ετών.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ