Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Νίκος Ανδριώτης: Ποιος είναι ο Ελληνοαμερικανός ευεργέτης της Νισύρου

Νίκος Ανδριώτης
Πηγή: Rodiaki.gr

Σε δωρεά 2.000.000 ευρώ για την ανακαίνιση των δημοτικών ιαματικών λουτρών της Νισύρου, προχώρησε ο Ελληνοαμερικανός Νίκος Ανδριώτης, ο οποίος αναδεικνύεται σε μέγα ευεργέτη του νησιού

Η δωρεά του οποίου όπως ήταν φυσικό έγινε αποδεκτή από το διοικητικό συμβούλιο της δημοτικής εταιρείας ΔΗΤΟΥΡΕΝ, το οποίο εξέτασε και αποδέχτηκε τους όρους που διασφαλίζουν την επένδυση των χρημάτων για την ολοκλήρωση του έργου όπως ανακοίνωσε ο δήμος Νισύρου.

Με τη δωρεά του στον δήμο μας, αναφέρει ο δήμαρχος Νισύρου Χριστοφής Κορωναίος, αναδεικνύεται ως μέγας ευεργέτης του νησιού που τον γέννησε. Εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στον Νίκο Ανδριώτη και τον χαρακτήρισε «έναν αφοσιωμένο αρωγό των ελληνικών γραμμάτων και της Νισύρου όλη του τη ζωή. Πρέπει όχι μόνο ο Δήμος Νισύρου αλλά και η Πολιτεία να του αποδώσουν τις μέγιστες τιμές ως πράξη σεβασμού για την προσφορά του».

Ο δήμαρχος στην παρουσίαση των πεπραγμένων του δήμου, δήλωσε πως η δημοτική Αρχή δεσμεύεται να συμβάλει με το ίδιο ποσό της δωρεάς και να προχωρήσει σε επαφές με την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και υπουργεία για περαιτέρω χρηματοδότηση με στόχο την ολοκλήρωση του έργου της πλήρης ανακαίνισης των Δημοτικών Ιαματικών Λουτρών και της επέκτασής τους.

Συνέχισε λέγοντας ότι ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες που απαιτούνται για να ξεκινήσει το μεγάλο αυτό έργο και θα οριστεί Αντιδήμαρχος υπεύθυνος για την ανακαίνιση των Δημοτικών Ιαματικών Λουτρών. 

Από μετανάστης στη Αμερική στην οικονομική ευημερία

Ο κ.  Ανδριώτης μετανάστευσε στην Αμερική τη δεκαετία του `50 σε μικρή ηλικία, δούλεψε σκληρά και κατάφερε να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος. Αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, όπου διετέλεσε πρόεδρος επί σειρά ετών καθώς και πρόεδρος της σχολικής επιτροπής.

Επί προεδρίας του ιδρύθηκε το πρώτο ελληνικό Γυμνάσιο-Λύκειο στην Αμερική το οποίο λειτουργεί ως σήμερα. Το 2017 έκανε δωρεά ένα εκατομμύριο δολάρια στο σχολείο του Αγίου Δημητρίου για την ανακαίνιση του δημοτικού σχολείου της κοινότητας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ