Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Εφιάλτης δίχως τέλος στα Βίλια: Τιτάνια μάχη με τις αναζωπυρώσεις - Απειλούνται σπίτια στο Καραούλι

Πηγή: Eurokinissi

Για τέταρτη μέρα συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η πυρκαγιά στην περιοχή των Βιλίων, με τους κατοίκους να ζουν εφιαλτικές στιγμές. Τα πύρινα μέτωπα όπου ρίχνεται το βάρος της κατάσβεσης είναι στους οικισμούς Καραούλι, Παλαιοκούνδουρα, Άγιο Γεώργιο και μέσα στο δάσος στο όρος Πατέρα. Ειδικά στο Καρούλι απειλούνται σπίτια.

Περίπου στις 06:30 το πρωί της Πέμπτης (19.08.2021), σηκώθηκαν και τα εναέρια μέσα για να ξεκινήσουν τη μεγάλη μάχη τους για να τον περιορισμό της πυρκαγιάς. Παράλληλα, οι βόρειοι άνεμοι στρέφουν τη φωτιά νότια, προς την Οινόη, την Θέα και το Παλαιοχώρι. Για την ώρα δεν απειλείται ο οικισμός στα Βίλια. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ περίπου στις 07:15 εκκενώνονταν οι οικισμοί Καραούλι, Παλαιοχώρι, Πανόραμα και Αγία Σωτηρία. Αστυνομικοί πήγαιναν πόρτα πόρτα για να ζητήσουν από κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή Τιτάν, ενώ πολλοί πέρασαν τη νύχτα στα αυτοκίνητά τους. 

Οι επίγειες δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή είναι 427 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 149 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. 
 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ