Νέα
  • ΓΔ: 1441.52 -0.50%
  • Τζίρος: 8,52 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο «αέρα» η πλατφόρμα e-dorees για την οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων

Πηγή: Ευρωκίνηση

Στο «αέρα» είναι και η πλατφόρμα e-dorees.gov.gr για την οικονομική ενίσχυση των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, όπου ιδιώτες και νομικά πρόσωπα μπορούν να κάνουν δωρεές είτε με τη μορφή χρηματικής προσφοράς είτε με τη μορφή στήριξης κάποιου έργου.

Η εν λόγο πλατφόρμα έχει τεθεί σε λειτουργία από την 1 Δεκεμβρίου 2020 μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης ενώ η  συνολική διαχείριση, παραγωγική λειτουργία, καθώς και η τεχνολογική ανάπτυξη και υποστήριξη της πλατφόρμας ανήκουν στην αρμοδιότητα της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού της Προεδρίας της Κυβέρνησης. 

Για την οικονομική ενίσχυση σε μορφή δωρεάς στις πυρόπληκτες περιοχές απαιτούνται οι  κωδικοί TAXIS.

Στο μεταξύ, μετά από εντολή του υπουργού Οικονομικών ανοίχθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος, ειδικός λογαριασμός με τίτλο «Λογαριασμός Κρατικής Αρωγής – Εισφορές Ιδιωτών» του ν. 4797/2021 (Α’ 66), στον οποίο μπορούν να κατατίθενται δωρεές για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων και δράσεων στήριξης και ενίσχυσης πληγέντων από φυσικές καταστροφές, όπως οι μεγάλες πυρκαγιές που έπληξαν περιοχές της πατρίδας μας.

Ο κωδικός ΙΒΑΝ του ειδικού λογαριασμού είναι: GR 9501000230000002341227461.

Η πλατφόρμα λειτουργεί υπό την Γενική Γραμματεία Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών της Προεδρίας της Κυβέρνησης.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ