Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρόπληκτοι: Την Παρασκευή η πληρωμή των 550 πρώτων αιτήσεων

Πηγή: Eurokinissi

Σε 550 ανήλθαν, μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης, οι αιτήσεις των πυρόπληκτων που υποβλήθηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα arogi.gov.gr της ΑΑΔΕ.

Οι αιτήσεις αφορούν όλες τις κατηγορίες της πρώτης αρωγής και αντιστοιχούν σε άμεση οικονομική ενίσχυση ύψους 3 εκατ. ευρώ. Η πρώτη πληρωμή δρομολογείται για αύριο Παρασκευή.

«Η Κυβέρνηση, με συνέπεια και ευθύνη, συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την υλοποίηση των μέτρων στήριξης των πληγέντων και τη διαδικασία αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν από τις μεγάλες πυρκαγιές» τόνισε ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Χρ. Τριαντόπουλος.

Η πλατφόρμα arogi.gov.gr  άνοιξε αργά χθες το βράδυ, ώστε όσοι έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές (από τις 27 Ιουλίου έως και τις 13 Αυγούστου) να μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους (που επέχουν και θέση υπεύθυνης δήλωσης), ώστε να λαβουν την πρώτη οικονομική αρωγή (προκαταβολή), έναντι των αποζημιώσεων που θα ακολουθήσουν με την ολοκλήρωση  των ελέγχων.

Υπενθυμίζεται ότι η  κρατική στήριξη περιλαμβάνει:

  • την πρώτη οικονομική αρωγή έναντι των τελικών αποζημιώσεων που θα λάβουν οι πληγέντες,
  • απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ, και
  • επιδότηση στέγασης.

Το ποσό της πρώτης οικονομικής αρωγής προκύπτει αυτόματα και συμψηφίζεται με το τελικό ποσό της ζημιάς, που υπολογίζεται στη συνέχεια από τις αρμόδιες επιτροπές.

Πυρόπληκτοι-αποζημιώσεις-arogi.gov.gr: Η συμπλήρωση της αίτησης

Βήμα - βήμα η αίτηση

Εναν αναλυτικό οδηγό για τη συμπλήρωση της αίτησης που υποβάλλουν οι πυρόπληκτοι στην πλατφόρμα arogi.gov.gr έδωσε στη δημοσιότητα η ΑΑΔΕ, στην οποία περιγράφεται αναλυτικά και με εικόνες ολόκληρη η διαδικασία βήμα-βήμα.

Θυμίζουμε ότι έως τις 30 Σεπτεμβρίου μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις προκειμένου να αποζημιωθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις για τις ζημιές που υπέστησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στη χώρα από τις 27 Ιουλίου έως και τις 13 Αυγούστου, όπως προβλέπουν τρεις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της κυβερνήσεως.

Τα στοιχεία που απαιτούνται για να υποβληθεί η αίτηση είναι:

  • Οι προσωπικοί κωδικοί πρόσβασης στο ΤΑXISNET,
  • Τα στοιχεία για το κτίριο που έχει πληγεί (διεύθυνση, χρήση, καταλληλότητα κτιρίου για χρήση κά),
  • Ο αριθμός του τραπεζικού λογαριασμού του αιτούντος (ΙΒΑΝ).

Οι πληγέντες μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις για τη χορήγηση:

1. Οικονομικής ενίσχυσης για κατοικίες και κτιριακές εγκαταστάσεις φυσικών ή νομικών προσώπων, έναντι στεγαστικής συνδρομής.

2. Οικονομικής ενίσχυσης φυσικών προσώπων για αποζημίωση οικοσκευής.

3. Οικονομικής ενίσχυσης επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορέων, έναντι επιχορήγησης για την αντιμετώπιση ζημιών.

4. Για τη χορήγηση απαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ για τα έτη 2021, 2022 και 2023.

5. Επιδότησης προσωρινής στέγασης στην περίπτωση που η κύρια κατοικία σας έχει χαρακτηριστεί προσωρινά ακατάλληλη ή επικίνδυνη για χρήση.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ