Νέα
  • ΓΔ: 1452.24 +0.26%
  • Τζίρος: 112,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Meteo: Η αποτύπωση των μεγάλων δασικών πυρκαγιών του 2021 (Vid)

Meteo πυρκαγιές

Η επιχειρησιακή μονάδα meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αποτυπώνει μέσα σε ένα βίντεο τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές του 2021 στη χώρα μας.

Συνολικά, τόσο στη Βόρεια Εύβοια, όσο και στις άλλες περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές όπως η Αττική, η Ηλεία, η Μεσσηνία και η Φωκίδα, χάθηκαν πάνω από 1,2 εκατ. στρέμματα δάσους και καλλιεργειών, ενώ κάηκαν ολοσχερής ή υπέστησαν ζημιές δεκάδες σπίτια και επιχειρήσεις.

Για τη δημιουργία του βίντεο, αναλύθηκαν υψηλής ανάλυσης δορυφορικά δεδομένα πριν και μετά τις δασικές πυρκαγιές, δίνοντας τη δυνατότητα λεπτομερούς επισκόπησης των περιοχών που επλήγησαν.

Δείτε το βίντεο.

To meteo συνεχίζει την ανάλυση των μετεωρολογικών συνθηκών πριν και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των πυρκαγιών αυτών ενώ ταυτόχρονα αναλύει τη διάδοση των μετώπων της πυρκαγιάς με τη χρήση του εξελιγμένου προγνωστικού εργαλείου IRIS 2.0.

Στάχτη πάνω από ένα εκατ. στρέμματα κάηκαν μέσα σε δύο εβδομάδες

Σύμφωνα με δεδομένα του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφόρησης για τις Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS), από τις 29 Ιουλίου έως τις 12 Αυγούστου, 1.008.740 στρέμματα κάηκαν στην Ελλάδα. 

Κατά την ίδια περίοδο από το 2008 έως το 2020 καίγονταν κατά μέσο όρο περίπου 27.500 στρέμματα.

Στις 12 Αυγούστου, σχεδόν 1.143.000 στρέμματα είχαν καεί από την αρχή του 2021, από τα οποία πάνω από το 90% αυτές τις δύο τελευταίες εβδομάδες, έναντι 96.000 κατά μέσο όρο για την περίοδο από το 2008 έως το 2020, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του EFFIS.

Η Εύβοια είναι η περιοχή που έχει πληγεί βαρύτερα στην καταστροφή αυτή, καθώς εκεί βρίσκονται πάνω από τις μισές από τις καμένες εκτάσεις.

 

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ